Elvețienii de la Sika cumpără Arcon Membrane

Concernul Sika, cu sediul în Elveția, cumpără Arcon Membrane, unul dintre principalii furnizori din România de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații, scrie Profit.ro.

Sika, prezent pe piața locală, a cuprins în programul de investiții din 2018 deschiderea unei noi fabrici de aditivi pentru beton, mortare și produse pe bază de ciment în București, care nu a fost însă realizată. Arcon Membrane face parte din grupul de firme dezvoltate de antreprenorul Ioan Țițeiu încă din anii `90. Firma îi mai are ca acționari pe Ana-Carmen Ciolan, cu 10% din părțile sociale, și pe Nicolae-Lucian Ciolan, cu 5%, potrivit termene.ro. Cu o capacitate de producție anuală de peste 20 milioane metri pătrați, Arcon este printre cei mai mari producători de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri din estul Europei.

Arcon are sediul în Sfântu-Gheorghe. Anul trecut, cu peste 100 de angajați, a avut afaceri de 83 milioane lei și un profit net de 9,2 milioane lei. Concernul Sika, fondat în 1910, are subsidiare în 101 țări și peste 18.400 de angajați la nivel global. Anul trecut, concernul a avut vânzări de 5,5 miliarde euro. Sika este prezent în România din 2002, având două unități de producție, la Brașov, unde produce aditivi pentru betoane cu o capacitate de producție de circa 10.000 tone/an, și la Căpușu Mare (Cluj), unde produce mortare și adezivi speciali pentru construcții, cu o capacitate de circa 50.000 tone/an.