Investiție de 30 de milioane de lei într-un terminal nou la Aeroportul Timișoara

 Aeroportul internațional „Traian Vuia” Timișoara va construi începând cu anul un nou terminal pentru sosiri externe, investiția ridicându-se la 30 de milioane de lei. Jumătate din bani reprezintă fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, scrie Evenimentul Zilei.

Construcția terminalului va dura un an. Construcția va avea o suprafață desfășurată de 4.383 mp, 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje și 10 puncte de control al documentelor, 3 puncte de control vamal. Terminalul pregătește aeroportul pentru a susține un flux de a 3 milioane de pasageri pe an.

Este vorba de un proiect de dezvoltare integrată a zonei aeroportului pe teritoriul administrativ al comunei Ghirodei. ”Primul pas este această nouă aerogară pentru plecări externe. Există proiect, a fost licitație și am discutat cu constructorul și din ianuarie vor începe lucrările. Punctul critic al aeroportului era terminalul sosiri externe. Vor fi trei noi benzi pentru bagaje fapt ce va permite procesarea a trei curse în paralel. Ulterior, vom începe lucrările la terminalul de plecări curse externe”, a declarat, Daniel Idolu, directorul aeroportului.