CNI: A fost semnat contractul pentru bazinul de înot din Gheorghieni

Marți, 5 martie 2019, s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru un bazin de înot didactic (proiect pilot) în municipiul Gheorghieni (jud. Harghita).

Necesitatea construirii acestui obiectiv este dată, în principal, de lipsa unei baze sportive care să permită desfășurarea în condiții optime a antrenamentelor sportive. Construirea acestui bazin de înot, în urma solicitării depuse de autoritatea locală, precum și a recomandărilor din partea federațiilor de profil, reprezintă o oportunitate atât pentru utilizatori (elevi ai școlilor arondate bazinului de înot), cât și pentru publicul larg.

Proiectul a fost realizat în conformitate cu normele și recomandările federațiilor de profil și cuprinde un bazin de antrenament cu dimensiunile de 25 m x 12.5 m și o adâncime variabilă între 1.20 – 1.80 m. De asemenea, proiectul clădirii prevede spații anexe vestiare (separate pe sexe, echipate cu dușuri și grupuri sanitare) și spații tehnice.

Valoarea totală a contractului este de 7.880.083,80 lei (cu TVA, taxe și cote), finanțarea fiind asigurată, în condițiile legii, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Durata contractului este de 11,5 luni, din care 1,5 luni este perioada de proiectare.

CNI a finalizat, până în prezent, în cadrul subprogramului Bazine de înot, 21 de obiective de investiţii, dintre care 7 sunt destinate sportului de performanță și alte 14 sunt, în principal, pentru uz didactic. Valoarea totală a acestor bazine este de 292,30 milioane de lei.

În prezent, se află contractate și în diferite stadii de execuție 8 bazine de înot (6 bazine didactice, un bazin olimpic și o reabilitare de bazin) și un complex olimpic de natație la Otopeni (jud. Ilfov), valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 288,9 milioane de lei.