Firme din Brăila și Galați, subcontractori pentru podul de peste Dunăre

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a declarat că, pentru construcţia Podului peste Dunăre, au fost semnate mai multe contracte de subfinanţare cu firme din Brăila şi Galaţi, scrie Monitorul de Galați.

„Au fost semnate foarte multe contracte, nu vreau să dau numele firmelor subcontractoare, dar firmele sunt din Brăila şi din Galaţi, respectiv oameni care vor lucra efectiv pe şantier. Suntem în procedura în care trebuie obţinute avizele pentru trecerea peste dig a utilajelor care se vor ocupa de excavarea terenului. Este vorba de un aviz de la Apele Române şi de unul de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a semaforiza drumul de acces către dig. Mă refer la drumul de exploatare care leagă digul de malul Dunării, iar firma constructoare vrea să obţină aviz pentru a trece utilajele grele peste dig, să nu afecteze structura digului. Pe malul tulcean al Dunării au început deja să excaveze, lucru care se va întâmpla curând şi pe malul brăilean”, a declarat  Chiriac.

Contractul pentru execuţia podului suspendat peste Dunăre a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără T.V.A., iar Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia) este executantul lucrării. Durata de realizare a podului peste Dunăre este de 48 de luni, din care 12 luni – proiectarea şi 36 de luni – execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani. Podul suspendat este poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).