Concelex, antreprenor general pentru marele şantier Parcului20 de lângă Romexpo

“Dintre toate ofertele de antreprenor general pe care le-am primit, i-am ales pe cei de la Concelex”, a declarat pentru Constructiv, Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România.

Pe strada Parcului nr. 20, pe locul fostei fabrici de mezeluri Medeus Prodimpex, divizia de rezidenţial a investitorilor unguri de la Futureal construieşte 469 de apartamente.

“În aceste zile semnăm contractul cu antreprenorul general. Am studiat în prealabil proiectele din portofoliul Concelex şi ni se pare un constructor extrem de profesionist, care are şi un portofoliu bogat”, a adăugat Mauricio Mesa Gomez (foto mai jos).

Terenul de lângă Romexpo a fost achiziționat în anul 2017, iar procesul de obținere a Planului Urbanistic de Detaliu și a Autorizației de Construire a durat circa un an și jumătate. La momentul achiziției terenului, pe acesta existau hale vechi care au fost demolate și evacuate, în baza unei autorizații de demolare.

Lucrările vor fi demarate în această perioadă iar construcția va dura 18 luni.

Despre Concelex

Firma de construcţii Concelex este controlată de omul de afaceri Daniel Piturlea, care deţine şi ansamblul rezidenţial Orhideea Gardens din Bucureşti, format din 400 de apartamente.

Concelex este o companie romanească, cu capital integral privat. A fost înfiinţată în anul 1994, în Bucureşti, având ca activitate principală lucrările de construcţii civile şi industriale.

Dintre celelalte lucrări din portofoliu, în afară de Orhideea Gardens, amintim aici:
– un ansamblu rezidenţial în Baloteşti
– un ansamblu rezidenţial în Drobeta Turnu-Severin (construit în perioada 2001 – 2002)
– un hotel de 4 stele în Mehedinţi
La acestea se adaugă multe alte proiecte de construcţii civile dar şi de construcţii industriale.

Furnizori de materiale de construcții

Sistemele de conducte de alimentare cu apă rece și apă caldă și de agent termic, precum și sistemul de încălzire în pardoseală vor fi furnizate de Rehau, sistemul Smart-Home va fi furnizat de către Gewiss, iar pentru uși au ales producători din Spania cu zeci de ani de experiență în spate.

Ansamblul rezidențial Parcului20 va avea 469 de studiouri și apartamente cu două, trei, patru și cinci camere, cu suprafețe construite pe unitate cuprinse între 42,75 de metri pătrați și 147 de metri pătrați. Parcului20 este un ansamblu rezidențial inteligent, toate cele 469 de apartamente ale proiectului fiind echipate cu sisteme smart home de ultimă generație încă din etapa de construcție.

Printre elementele diferențiatoare ale ansamblului Parcului 20 se numără grădina privată de 3.000 de metri pătrați, parcare pentru biciclete, grădină yoga și echipament outdoor pentru calistenia.

Având în vedere că autorizația de construire a fost emisă pentru ambele faze ale ansamblului Parcului20, planul de lucru pe sit este constituit de așa natură încât grădina să fie gata în momentul în care va fi predată prima etapă, urmând ca a doua clădire, care va cuprinde 209 apartamente, să fie construită fără a afecta accesul la facilitățile complexului, au precizat reprezentanţi ai dezvoltatorului.