AFI Europe a semnat o scrisoare de intenție neangajantă cu NEPI Rockcastle

AFI Europe N.V. a semnat o scrisoare de intenție neangajantă pentru achiziția portofoliului de clădiri de birouri din România al NEPI Rockcastle, cu o suprafață totală construită de aproximativ 170.000 de metri pătrați. AFI Europe va beneficia de exclusivitate pentru a derula un proces de due-diligence care vizează portofoliul de clădiri de birouri Clasa A, cu o valoare totală de aproximativ 310 milioane de euro.

 

„Scrisoarea de intenție pentru achiziția portofoliului NEPI face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. Pe lângă proiectele imobiliare pe care le-am dezvoltat, suntem și o companie de investiții și căutăm permanent noi oportunități pe piață”, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe Romania și Cehia.

 

În funcție de încheierea cu succes a procesului de due-diligence și de îndeplinirea altor condiții specifice, cele două părți vor decide asupra următoarelor etape.

 

NEPI Rockcastle a scos la vânzare clădirile de birouri Floreasca Business Park (36.300 mp), City Business Centre Timișoara (47.800 mp), The Lakeview București (25.600 mp) și Victoriei Offices (7.800 mp).

 

AFI Europe deține deja cele cinci clădiri AFI Park, de lângă mallul AFI Cotroceni, plus AFI Tech Park și alte clădiri aflate în dezvoltare, inclusiv una lângă mallul AFI Brașov.