Afacerile Cemacon au crescut cu 34%

Producătorul de materiale de construcții Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl prin Dedeman (39,57%) și PIF Industrial (16,67%), a obținut, în prima jumătate a acestui an, o creștere a cifrei de afaceri nete cu 34% comparativ cu perioada similară a anului 2018 depășind pragul de 73,7 milioane de lei, scrie Economica.net.

La finalul aceleiași perioade, 30 Iunie 2019, compania înregistrează un profit operațional de 22 milioane de lei și un profit net de 13,8 milioane de lei.

„După un prim trimestru din 2019 cu o cerere galopantă care a determinat vânzări record în piața de blocuri ceramice, al doilea trimestru, influențat de perioada prelungită de vreme nefavorabilă lucrărilor de construcții, a adus o plafonare a cantităților cerute și chiar scăderi la nivelul pieței de zidării. În acest context, am găsit soluțiile comerciale astfel încât să închidem primul semestru cu afaceri cu 34% mai mari decât în anul anterior, în condiții de leadership din perspectiva profitabilității în sector”, a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administrație Cemacon.

Afacerile companiei din Zalău s-au dublat față de prima jumătate a anului 2016.

„Eforturile ultimilor ani de diferențiere și poziționare premium a portofoliului EVOCERAMIC, precum și introducerea de produse noi și inovatoare, în primul rând suită de produse cu vată bazaltică, au permis menținerea unui nivel de preț competitiv și echilibrarea presiunii crescute la nivelul costurilor ca urmare a accelerării creșterii prețului la gaz, electricitate și combustibili împreună cu salariile care au afectat deopotrivă sectorul”, a mai spus Stoleru.