Cinci smart-parking-uri vor fi construite în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat că va construi cinci noi smart-parking-uri în sector, având în vedere cererea mare de locuri de parcare din partea cetăţenilor. Ca principal avantaj, parcările rotative oferă mai multe locuri de parcare decât parcajele clasice la sol, pe o suprafaţă mult mai mică de teren, scrie b365.ro.

 

„În perioada următoare, Primăria Sectorului 2 va construi cinci parcări inteligente pe bază metalică, rotative, care vor maximiza spațiul utilizat pentru a crea cât mai multe locuri de parcare în locații ce în mod normal nu ar permite amenajarea de parcări supraterane sau subterane convenționale”, informează administraţia locală într-un comunicat de presă.

 

Conform sursei citate, noile parcări moderne vor fi amplasate pe bd. Chișinău nr. 24, Şos. Pantelimon nr. 283 și nr. 330, str. Răscoala nr. 10 şi str. Făinări nr. 8.

Execuția lor va dura între 155 de zile și 220 de zile, în funcție de specificațiile tehnice ale fiecărui proiect în parte.
Investițiile sunt realizate în concordanță cu „Strategia de dezvoltare a Sectorului 2″, problema parcărilor fiind una dintre preocupările principale ale conducerii administrației locale.

 

„Având în vedere creșterea numărului de autovehicule în comparație cu structura sectorului, care nu permite realizarea de parcări pe suprafețe foarte mari, sunt căutate variante alternative care nu ocupă la fel de mult spațiu ca o parcare clasică, dar rezolvă eficient situația”, a explicat primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader.