Au început lucrările la linia de cale ferată de la Aeroportul Otopeni

Începând din această săptămână, se schimbă prioritatea de circulație în sensul giratoriu de la ieșirea din Aeroportul Henri Coandă București. Concret, autovehiculele care părăsesc zona aeroportului vor avea prioritate, iar fluxul principal de acces la aeroport dinspre București va fi ușor modificat, scrie Manager.ro.

Modificarea are loc în contextul demarării lucrărilor pentru legătură feroviară dintre Aeroportul  Otopeni și Gara de Nord, anunță CNAB. Legătură feroviară ar trebui să fie dată în circulație anul viitor, valoarea proiectului fiind de 398 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea va fi făcută atât din fonduri europene, cât și din bani de la bugetul de stat.

“Recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zona să acorde atenție sporită semnelor de circulație amplasate și semnalelor agenților de la poliția rutieră”, transmit reprezentanții CNAB printr-un comunicat de presă.
Directorul general al aroportului Oropeni, George Alexandru Ivan, susține că în perioada următoare vor începe lucrările la două bretele rutiere al căror scop este de a fluidiza circulația în zona Aeroportului Otopeni.
“Împreună cu CFR SA am stabilit un plan de lucrări. Vom construi două bretele de acces, una pentru sosiri, cealaltă pentru ieșirea din zona aeroportului, astfel încât traficul rutier dinspre și spre aeroport să fie cât mai puțin afectat”, declara acesta.