Randamentul din chirii ale apartamentelor din București: 5%

Randamentele din chirii ale apartamentelor din București se cifrează la o medie de circa 5%, ceea ce atrage micii investitori care își creează portofolii de apartamente de închiriat, iar orașul este atractiv pentru cei care investesc în imobiliare pentru că oferă un randament bun, iar impozitul pentru chiriile aferente este destul de redus în România.

Cel mai bun randament în București îl au apartamentele aflate mai departe de centru, dar si anumite proiecte boutique din centrul capitalei, unde chiria depășește cu mult media zonei. La un preț mediu pe metrul pătrat de 1.000 de euro randamentul din chirii este de 5,09%, în schimb pentru o locuință din centru care are un preț de 1.762 de euro/mp randamentul este de 4,65%.

În general randamentele din chirii variază de la 5% la 7%, dar sunt proiecte care au randamente chiar mai bune în funcție de calitatea lucrării, facilități, proximitate sau alte beneficii aduse locatarilor.

De exemplu, apartamentele din Central Apartments 4 Elemente, proiect dezvoltat de Forty Management, au un randament numai din veniturile din chirii de circa 7,5%, iar 80% dintre apartamente au fost deja vândute, înainte de finalizarea proiectului, în toamna anului viitor.

De altfel, toate cele 70 de garsoniere din proiectul care include 192 de unități locative au fost vândute rapid, iar randamentele ridicate se datorează strategiei dezvoltatorului, affordable luxury și smart development, care oferă un raport preț de vânzare – calitate foarte bun, cu spațiu de apreciere a valorii proiectului de-a lungul timpului.

„Strategia și experiența noastră de peste 20 de ani in zona de real-estate ne permite să vindem la prețuri decente. Deși prețurile au crescut în etape firești, acum în Central District 4 Elemente avem prețuri de 1.250 euro/mp, iar ele asigură randamente bune pentru investitori, care încasează circa 5.000 de euro din chirii annual doar de pe urma garsonierelor din proiect ”, spune Lucian Azoiței, CEO Forty Management.

Central District 4 Elemente e poziționat în Titan, pe strada Fizicienilor, și chiar dacă 80% dintre unitățile locative au fost vândute, dezvoltatorul a inaugurat un showroom care include o garsonieră și un apartament cu două camera complet mobilate și dotate, al căror design poate fi clonat la cerere in apartamentele achiziționate de clienți, la un cost extraordinar.

Prețul amenajării garsonierei de 50 mp construiți e de 4.700 euro plus TVA, iar costul pentru apartamentul cu două camere de 72 mp construiți e de 5.600 euro plus TVA, cu mobila și electrocasnicele incluse.