Skanska achiziționează un nou teren în zona Bucureștii Noi

Skanska a achiziționat un teren de aproximativ 26.200 de metri pătrați, în București, de la InteRo Property Development SRL. Terenul este destinat dezvoltării unui nou complex de birouri și se situează în zona de Nord a capitalei, în imediata vecinătate a stației de metrou Jiului.

 

„Achiziția de noi terenuri este un pas natural în dezvoltarea sustenabilă a business-ului nostru. Noua proprietate îndeplinește toate criteriile pe care le urmărim în acest proces și, mai mult decât atât, reprezintă un „milestone” important: cu acest teren, vom fi prezenți în trei submarket-uri diferite din capitală”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director, Skanska Property România.

 

Complexul de birouri pe care Skanska îl va dezvolta în zona Bucureștii Noi include trei clădiri, care vor fi proiectate și construite urmând conceptul „futureproof workplaces”, implementat de companie la nivel regional. Ce diferențiază acest concept pe piață este mixul unic între designul scandinav, inovația și soluțiile sustenabile.

 

În această tranzacție, Skanska a fost asistată de casa de avocatură PeliPartners, cu o experiență de peste de 20 de ani în sectorul imobiliar. Echipa de avocați a fost coordonată de Oana Bădărau, Partener la PeliPartners.

 

Pe terenul alăturat, de aproximativ 26.000 de metri pătrați, InteRo Property Development SRL va întregi complexul dezvoltat de Skanska cu alte patru clădiri. Cele șapte clădiri vor forma împreună un complex unitar.

 

„Suntem bucuroși că am vândut jumătate din terenul nostru din Strada Bucureștii Noi către Skanska și că vom dezvolta, alături de aceasta, un proiect integrat de birouri care ar putea ajunge la 175.000 metri pătrați GLA”, a declarat Michael Topolinski, InteRo Property Development SRL.

 

InteRo Property Development SRL a fost asistată în această tranzacție de o echipă de avocați din cadrul casei de avocatură Biriș Goran, recunoscuți pentru vasta experiență în domeniul imobiliar. Echipa a fost coordonată de Raluca Năstase, Partener Biriș Goran. În fazele inițiale ale tranzacției, Libra Internet Bank a oferit consultanță pe aspecte de finanțare.

 

InteRo Property Development SRL este o afacere de familie care activează în zona dezvoltării imobiliare. Alături de viitorul proiect de birouri din Bucureștii Noi, portofoliul companiei include 170 de apartamente închiriate și complexul SkyLight Residence, un proiect imobiliar mixt cu 2.700 de apartamente și 90.000 metri pătrați GLA, de birouri.