La Timișoara se va ridica un centru cultural, investiție de peste șapte milioane de lei

Primăria Timișoara intenționează să construiască un Centru Cultural şi Educaţional, imobil ce va fi ridicat în regim parter + 2 etaje, scrie timpolis.ro. Acesta va fi amplast pe str. Satu Mare nr. 1A, din cartierul Kuncz Timişoara.

Finanţarea construcţiei, care se ridică la suma de puţin peste şapte milioane de lei (cu TVA inclus) se face prin POR 2014-2020, prin Axa prioritară 9 Sprijinirea Regenerării Economice şi Sociale a Comunităţilor Defavorizate din Mediul Urban- Revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate.

Scopul construirii acestui centru, transmite Primăria Timişoara, este combaterea marginalizării sociale a populaţiei din acest cartier, prin promovarea unei abordări de tip integrat, prin realizarea unei investiţii în îmbunătăţirea mediului fizic, precum şi investiţii pentru dezvoltarea funcţiilor sociale şi comunitare (centru multifuncţional cu activităţi socio-educative, recreative şi culturale). Grupul-ţintă vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitatea urbană marginalizată. Realizarea obiectivului, mai transmit reprezentanţii Municipalităţii, va contribui, de asemenea, la creşterea sentimentului de apartenenţă la comunitate, la dezvoltarea de acţiuni de informare la nivelul comunităţii în ceea ce priveşte serviciile oferite şi beneficiile acestora pentru persoanele marginalizate şi familiile acestora, la asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă pentru copii.

Va fi un centru multifuncţional (clădire) de tip servicii sociale fără cazare, incluzând spaţii de odihnă, recreere şi relaxare prin amenajarea unor săli pentru cursuri artistice, a unei săli de sport şi a unei săli de mese, deservite de un serviciu de catering, prin organizarea de activităţi de asistenţă la efectuarea temelor.

Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, mai scrie publicația amintită.