CTP achiziţionează Equest Logistic Park pentru aproximativ 30 de milioane de euro

CTP, principalul dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale din România și Europa Centrală și de Est își extinde portofoliul aflat în vecinătatea Bucureștiului, pe autostrada A1, la Km 13, punctul zero al pieței logistice şi industriale din România, achiziționând Equest Logistic Park pentru aproximativ 30 de milioane euro de la Forum Serdika.

Echipa Cushman & Wakefield Echinox care a coordonat procesul de vânzare și a asistat vânzătorul a fost condusă de Tim Wilkinson, Partner Capital Markets, Dana Sava, Senior Consultant și Dan Spiru, Senior Analyst. Odată cu vânzarea Equest Logistic Park, echipa și-a consolidat poziția de lider în ceea ce priveşte intermedierea tranzacților cu proprietați industriale și logistice în ultimii 15 ani.

Equest Logistic Park este un parc logistic de clasă A ce a înregistrat o evoluţie constant pozitivă de-a lungul timpului, fiind situat la kilometrul 13 al autostrăzii A1, cel mai important pol logistic al ţării. Proiectul se integrează bine în portofoliul vast al CTP, iar fiecare dintre cele trei clădiri poate găzdui mai mulţi chiriași cu cerinţe şi spaţii diferite. Equest Logistic Park a avut un portofoliu stabil de chiriași de-a lungul ultimelor cicluri economice, acesta incluzând importanți retaileri online, cu prezenţă la nivel național și internațional, precum şi companii de logistică și producție ușoară, lista chiriaşilor cuprinzând nume precum Garrett, Elmec Group, Hilti, BDG Group și Telekom.

Tim Wilkinson, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: „Această tranzacție reflectă tendinţa puternică de consolidare pe care o observăm în piața industrială şi logistică, o piaţă foarte activă.

Investitorii de top achiziționează active care se integrează foarte bine din punct de vedere strategic în portofoliul lor, contribuind astfel la reducerea gradului de fragmentare al pieţei. Suntem încântați că am oferit consultanţă pentru proprietarii Equest Logistic Park în această tranzacție finalizată într-o perioadă cu multe provocări, care a implicat schimbări fără precendent în rutina zilnică, atât în ce priveşte aspectele sociale, cât şi legat de metodele de lucru. Ea demonstrează că piața încă este activă și că va depăşi obstacolele dificile, așa cum a făcut-o şi în trecut. Considerăm că piaţa este mult mai matură comparativ cu ultima situaţie în care ne-am confruntat cu provocări semnificative.”

Dana Sava, Senior Consultant, Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: „Tranzacția dovedeşte că piața logistică și industrială a atins un nivel ridicat de lichiditate, astfel că atunci când o proprietate de clasă A este prezentată pentru vânzare, nivelul de interes este ridicat atât din partea investitorilor activi pe plan local, cât şi din partea celor care caută să intre pe piaţa din România. Ne așteptăm ca piața investițiilor industriale să continue procesul de consolidare chiar mai rapid, pe măsură ce depăşim provocările actuale cu care ne confruntăm.”