Impact a vândut 352 de locuințe în 2019

IMPACT Developer & Contractor SA a încheiat anul 2019 cu 352 de locuințe vândute, în valoare de 156,6 milioane de lei si 263 de unități precontractate, în valoare de 146 milioane lei. Rezultatul de vânzări este în creștere cu 54% raportat la cifrele anului anterior. Precontractele de vânzare-cumpărare în cele două proiecte din capitală, Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence, se vor concretiza pe parcursul anului 2020.

 

Compania a înregistrat pentru perioada de raportare profit operațional (EBITDA) de 52 milioane lei și profit net de 165 milioane lei. Profitul net al anului 2019 reflectă și impactul înregistrării în contabilitate a aprecierii semnificative a portofoliului de terenuri deținute de companie.

 

 

În 2019, Impact a continuat lucrările de construcție la proiectele existente, Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence din București. Acestea s-au concretizat prin finalizarea celei de-a treia faze de dezvoltare în Greenfield, cu livrarea ultimelor 192 de apartamente. În paralel, s-a obținut actul de urbanism pentru un nou proiect, Boreal Plus din Constanța, localizat în imediata vecinătate a proiectului Boreal, construit de dezvoltator în urmă cu 10 ani.

 

„Am încheiat anul 2019 cu rezultate foarte bune, care dovedesc competența companiei, respectiv o creștere a vânzărilor cu 54% raportat la anul anterior. Dincolo de aspectele financiare, rezultatele din vânzări confirmă atractivitatea proiectelor noastre, a faptului că am reușit să dezvoltăm produse imobiliare cu un standard de calitate ridicat, pentru categorii diferite de public, oferindu-le experiențe de locuire moderne. Misiunea noastră este să avem un impact pozitiv în viața oamenilor, să generăm investiții profitabile pentru clienții noștri. Pentru anul 2020, având în vedere că ne apropiem de aniversarea a 30 de ani de activitate, ne propunem o nouă etapă de expansiune, prin extinderea geografică în principalele orașe din România și prin diversificarea portofoliului de proiecte”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

 

În 2020, Impact va demara în Greenfield Băneasa lucrările pentru faza a IV-a si pentru noul centru comunitar, Greenfield Plaza. În Luxuria Domenii se vor finaliza primele două faze și va începe ultima fază de dezvoltare, iar în țară, Impact va demara proiecte sustenabile, în care să valorifice experiența acumulată si dovedită. Astfel, vor începe lucrările pentru ansamblul rezidențial Boreal Plus din Constanța, aflat în prelungirea deja cunoscutului cartier Boreal.

 

Până în 2028, Impact are planificată dezvoltarea a 9 proiecte în valoare de 1,2 miliarde Euro, în 5 mari orașe din România.