Strabag va construi al treilea pod de peste Someș

Strabag va construi al treilea pod de peste Someș, care va fi amplasat pe strada Ștrandului, în municipiul Satu Mare. Construcția va prelua o parte importantă din traficul ce se desfășoară între zona de nord și sud a localității.

Am semnat contractul cu compania austriacă Strabag pentru construcția Pod peste râul Somel – aplasamanet strada Ștrandului. Valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA. Lucrările vor începe în luna mai a acestui an, iar termenul estimativ de finalizare este anul 2023”, a declarat Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare, citat de Presa Sm.

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.

Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.