Ministrul Ionuț Stroe a spus când va fi funcțională calea ferată către Aeroportul Otopeni

Ministerul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, susține că termenul de punere în funcțiune a căii ferate de la aeroportul Otopeni este 26 august.

 

“Azi am efectuat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi cu Gică Popescu o vizită la Aeroportul Aurel Vlaicu şi la linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ‘Henri Coandă’. La Băneasa totul este în ordine, se lucrează, dar impresionantă este calea ferată. Mai mult decât prilejul unei foarte bune organizări, mă impresionează utilitatea ei generală ulterioară. Pentru că în sfârşit investiţia asta va aduce Bucureştiul în secolul XXI. Să legi aeroportul de gară este, din punctul meu de vedere, un semn de normalitate socială europeană, atât de utilă, de necesară. La sfârşitul lunii august ar urma să fie finalizată, pe 26 august mai exact”, a declarat Stroe, citat de Agerpres.

 

El a precizat că linia de tren va putea fi folosită ulterior desfăşurării EURO 2020 de către persoanele care locuiesc în localităţile din Nordul Capitalei şi care vor avea posibilitatea să ajungă în Capitală cu trenul în doar 10 minute.

 

“Pentru mine, ca român, este un lucru cu care mă mândresc, este necesară perioadei de după EURO 2020. Le mulţumesc ministrului Lucian Bode şi premierului Ludovic Orban pentru că iată că sportul este un prilej de mari investiţii în România. Şi lucrul ăsta trebuie permanentizat, nu neapărat că organizăm EURO 2020, să facem şi fără să fim condiţionaţi de angajamentele internaţionale pe care le avem. Lucrarea este spectaculoasă, un tren suspendat traversează toate construcţiile şi ajunge la terminalul Sosiri. Eu cred că la fel de utilă va fi şi pentru cei care vin din zona de Nord, din Ploieşti, Corbeanca, Mogoşoaia, pentru că îşi vor putea lăsa maşinile acolo şi să ajungă în 10 minute cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, folosind staţia de lângă patinoar. Va fi interesant”, a mai spus Ionuţ Stroe.