Investiție de 500 mii de lei pentru o piațetă nouă în Oradea

Consiliul Local din Oradea a aprobat indicatorii tehnico-economici la faza studiu de fezabilitate, respectiv coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local „Amenajare spațiu public urban – Piațeta Magheru, Municipiul Oradea”.

Viitoarea Piațetă Magheru se găsește pe B-dul General Gh. Magheru, în zona blocurilor cu numerele 4, 6, 8 și 10, pe o parcelă cu o suprafață totală a conturului de 1000 mp. Conform actelor de proprietate, terenul este proprietatea privată a Municipiului Oradea (931 mp) și proprietatea privată a unei persoane juridice (69 mp), care va trece și ea în proprietatea Municipiului Oradea prin procedura legală a exproprierii, scrie Info Oradea.

Acum, amplasamentul se află într-o stare de degradare mai mult sau mai puțin accentuată și dă impresia unui spațiu urban neglijat. Această imagine vizuală este accentuată și de faptul că amplasamentul este vizibil dinspre B-dul Magherul, o arteră cu un trafic auto și pietonal intens.

Valoarea totală a investiției este de 496.534 lei (plus TVA), iar durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Amenajarea spațiului urban „Piațeta Magheru” presupune: curățarea și pregătirea terenului în vederea amenajării, refacerea pavajului existent pe toată suprafața amplasamentului; crearea de mobilier urban de ședere turnat, cu un design personalizat; păstrarea arborilor existenți pe sit și a parcajului auto de pe latura vestică; refacerea platformei care deservește intrările în scările de bloc de pe latura estică, plus o rampă care să permită și accesul persoanelor cu handicap locomotor; un parcaj de biciclete amplasat pe latura sudica a amplasamentului; mobilier urban; sistem de iluminat public; sistem de irigații și de alimentare cu apă potabilă (cișmele), mai scrie publicația amintită.