Universitatea Tehnică Cluj-Napoca caută constructor pentru clădirea din Bistrița-Năsăud

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) va pierde finanțarea europeană în valoare de trei milioane de euro dacă nu  găsește o firmă care să înceapă reabilitarea clădirii din centrul istoric al orașului.

Imobilul a fost primit de universitate de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru a deveni sediu al Extensiei Bistrița, iar UTCN a obținut bani europeni prin POR ca să îl reabiliteze. Până acum nu s-au găsit firme interesate să facă această lucrare.

Clădirea în care a funcționat Tribunalul Bistrița-Năsăud este monument istoric, iar prin proiect se impune refuncționalizarea ei în scopuri didactice, fiind necesare lucrări de compartimentare și adaptare a instalațiilor și dotărilor.

”În acest sens au fost alocate fondurile necesare achiziției prin accesarea de fonduri pe axă POR 10.3. Prin această investiție, se preconizează creșterea nivelului de pregătire și performanță a studenților care își vor desfăsura actrivitatea în spații adecvate, cu un grad mare de confort și securitate, precum și cu dotări de ultimă generație”, arată UTCN.

Cu trei milioane de euro se va face pentru renovarea clădirii (pentru care s-au alocat 7 milioane de lei) şi dotarea laboratoarelor în aşa fel încât şi învăţământul care se derulează la Bistriţa să fie egal ca şi excelenţă cu cel de la Cluj.