Trameco semnează contractul pentru construcția unui lot din Autostrada Transilvania

Vineri, 12 iunie, va fi semnat contractul de proiectare și execuție pentru cei 30 de kilometri ai lotului Chiribiș – Biharia din Autostrada Transilvania. Lucrările vor fi realizate de către firma  Trameco, aceeași care construiește și lotul vecin, Biharia – Borș.

„Vineri, pe 12 iunie, la Oradea, vom semna contractul de proiectare și execuție (6 luni proiectare, 18 luni execuție), pentru un tronson din Autostrada Transilvania, tronsonul Biharia – Chiribiș”, a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode, în cadrul unui interviu pentru B1 TV.

Semnarea contractului este posibilă după ce Curtea de Apel București a respins luna trecută contestația unui alt constructor. Trameco execută de asemenea și lucrările de pe mini-lotul Biharia – Borș iar în ultimul an s-a situat mai multe luni pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi în funcție de progresele din șantier. A

Pentru subsecțiunea Chiribiș-Biharia, cu o valoare de 326,51 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 de luni.