Asocierea Lemacons-Citadina 98-Trameco va construi DN 2L Soveja-Lepșa

Contractul de proiectare şi execuţie a DN 2L Soveja – Lepşa a fost parafat de către autorităţi cu ofertantul declarat câştigător în cadrul procedurii de atribuire, Asocierea Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Trameco SA, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

„Vă asigur că relaţiile noastre de colaborare foarte bune cu domnul ministru Ştefan şi domnul Toma, cu foarte mulţi prieteni pe care îi am în Focşani, în Vrancea, în Moldova, mă vor face să vin din ce în ce mai des. Cu siguranţă, în momentul în care o să vă prezentăm planurile noastre, în ceea e priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport din Moldova, din Vrancea, o să constataţi că drumurile noastre, ale celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, vor fi destul de dese aici, la Focşani şi în Moldova, în general. Ştiu că suntem, astăzi, prezenţi aici pentru un moment special, mult aşteptat de această regiune, de judeţul Vrancea, pentru că importanţa drumului naţional DN2L Soveja – Lepşa nu este doar de a lega două localităţi. Ştim cu toţii de cât timp se discută despre acest drum naţional, de importanţa lui, dar de realizat nu s-a realizat nimic. Astăzi, aşadar, suntem într-un moment special când asistăm la semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru acest obiectiv – Modernizarea DN2L Soveja – Lepşa, cei 16 km de drum naţional”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de Agerpres.

Drumul naţional DN 2L asigură legătura între DN 2 (E 85) din care se desprinde la km 200+600 (în zona localităţii Tişiţa) şi DN 2D, pe care îl intersectează la km 73+780 în localitatea Lepşa. Valoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este de 126.778.219,70 lei, cu TVA, iar durata de realizate se întinde pe 30 luni, din care şase luni proiectare şi 24 luni execuţie lucrări. Perioada de garanţie a lucrărilor este de cinci ani, precizează ministerul de resort.