AFI Europe NV cumpără patru proiecte de birouri clasa A de la NEPI Rockcastle

AFI Europe NV a finalizat un acord cu NEPI Rockcastle pentru achiziţia a patru proiecte de birouri clasa A, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 290 de milioane de euro. Este vorba de opt clădiri de birouri în Bucureşti şi Timişoara: Floreasca Business Park, The Lakeview, Aviatorilor 8 şi Timişoara City Business Center, scrie News.ro.

”AFI Europe NV a finalizat un nou acord cu NEPI Rockcastle, în 5 august 2020, pentru achiziţia a patru proiecte de birouri clasa A în România, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 118.500 metri pătraţi”, au anunţat companiile.

Preluarea portofoliului este programată să se încheie în următoarele patru luni. ”AFI Europe Romania rămâne angajată în a-şi dezvolta portofoliul puternic pe piaţa locală. Achiziţia se încadrează în totalitate în strategia de extindere a operaţiunilor noastre în România, concentrându-ne asupra proprietăţilor cu randament ridicat”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania & Republica Cehă.

AFI Europe Romania a dezvoltat şi continuă de dezvolte proiecte de referinţă în sectoarele de retail, birouri şi rezidenţial în Bucureşti, Ploieşti şi Braşov.

După finalizarea acestei tranzacţii şi a proiectelor de birouri aflate în dezvoltare (AFI Park Braşov şi AFI Tech Park 2-3), AFI Europe Romania va gestiona un portofoliu de birouri cu o suprafaţă închiriabilă totală de aproape 300.000 mp, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a dezvoltat şi gestionează AFI Park 1-5 şi AFI Tech Park, ambele situate în Bucureşti, şi AFI Park Braşov, în centrul oraşului Braşov, care va fi inaugurat în toamna acestui an.

AFI Europe este prezentă în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploieşti, în urma unei investiţii de peste 50 de milioane de euro.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park 1-5, cel mai nou şi mai modern parc de business de clasa A din Bucureşti. AFI Park oferă 70.000 metri pătraţi de spaţii de birouri.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul oraşului Braşov proiectul AFI Braşov, care include un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi şi două clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi. Centrul comericial şi prima fază a birourilor urmează a fi livrată în toamna anului 2020.

AFI România dezvoltă în prezent şi AFI Tech Park, un parc de business de clasa A cu o suprafaţă închiriabilă de 56.000 de metri pătraţi. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, care vor avea spaţii verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spaţiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice şi al posibilităţilor de dezvoltare. Faza întâi a proiectului a fost livrată în 2018, urmând să demareze lucrările la faza a doua.

AFI City, primul proiect rezidenţial al companiei în România, este dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătraţi din sectorul 1. Faza I a proiectului cuprinzând 190 de apartamente şi 228 locuri de parcare a fost livrată în trimestrul 2 2020.