PORR Construct va moderniza Pista 2 de la Otopeni

CN Aeroporturi Bucureşti SA demarează lucrările de modernizare la Pista 2 a Aeroportului Henri Coandă, în urma obţinerii autorizaţiei de construire din partea Ministerului Transporturilor, valoarea lucrărilor fiind de 109,687 milioane de lei.

Lucrările, în valoare de 109.686.767 lei, vor fi executate de către SC PORR Construct SRL, în baza unui contract atribuit prin licitaţie publică şi au ca termen de finalizare cinci luni de la începerea acestora. Pista a fost deja închisă din data de 3 august pentru demararea lucrărilor.

 

„Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a dalelor de beton izolate (în funcţie de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare şi ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei”, se spune într-un comunicat al CN Aeroporturi București.

 

Potrivit companiei, ultima reparaţie capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior fiind realizate numai lucrări de reparaţii curente. „Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1 (08R-26R). Având în vedere numărul redus de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări) – în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august – nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului”, se mai spune în comunicat.