Skanska a vândut două clădiri către S IMMO AG

Dezvoltatorul imobiliar Skanska a anunţat că a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, situate în Bucureşti, către S IMMO AG, o companie imobiliară cu sediul în Austria, pentru 97 milioane de euro.

”Skanska a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, situate în Bucureşti, către S IMMO AG, o companie imobiliară cu sediul în Austria. Aceasta este prima achiziţie a S IMMO AG de la Skanska şi, totodată, cea mai mare tranzacţie a Skanska pe piaţa românească de până acum”, a informat compania.

Campus 6.2 şi 6.3 reprezintă faza 2 din complexul de birouri  Campus 6, situat în zona  de Centru-Vest a Bucureştiului. Cele două clădiri au o suprafaţă închiriabilă de aproape 38.000 de mp şi 463 de locuri de parcare. În prezent, clădirile sunt închiriate în proporţie de 99%, de către companii reputabile, precum Microsoft şi Société Générale European Business Services.

Este cea de a cincea vânzare pe care Skanska România o face în 9 ani de existenţă pe piaţa locală.

“Vânzarea celor două clădiri este una cu totul specială. Este una dintre cele mai mari tranzacţii din România, în contextul global în care încă ne aflăm, cea mai mare tranzacţie pentru Skanska, pe piaţa locală şi prima încheiată cu S IMMO AG, de către Skanska, la nivel global. Ne concentrăm mereu în a construi parteneriate longevive, iar în cazul Campus 6.2 si 6.3 am început seria acestora împreună cu Microsoft şi Société Générale European Business Services şi continuăm acum cu S IMMO AG”, a declarat Aurelia Luca, vicepreşedinte executiv al operaţiuniunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.

Faza a doua a Campus 6, proiectată de Westfourth Architecture, cuprinde două clădiri de birouri clasa A cu 11 etaje.

”Campus 6.2 şi 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din Bucureşti. Suntem convinşi în totalitate că piaţa de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăţi vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE şi vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor”, a spus Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie al S IMMO AG.

În timpul procesului de vânzare Skanska a fost asistată de PeliPartners şi Jones Lang LaSalle.

”Am fost alături de Skanska în acest proiect, de la achiziţionarea de terenuri la vânzare. Suntem bucuroşi că am contribuit la această dezvoltare şi că am continuat colaborarea noastră de 10 ani cu Skanska. Această tranzacţie este, de asemenea, o veste excelentă pentru piaţă – recuperându-se încet, dar constant într-un an dificil”, a declarat Oana Badarau, partener şi şef imobiliar la PeliPartners.