Enel X instalează sisteme fotovoltaice pe magazinele Mega Image

Enel X România implementează două proiecte pentru dezvoltarea de sisteme fotovoltaice destinate retailerul Mega Image în Popeşti Leordeni şi Sibiu, cu o capacitate instalată de peste 500 kWp, conform unui comunicat al companiei.

Proiectul din judeţul Ilfov presupune livrarea la cheie a unui sistem fotovoltaic format din peste 1.008 de panouri fotovoltaice amplasate pe o structură metalică tip copertină, special proiectată pentru parcajul depozitului Mega Image, precum şi realizarea infrastructurii electrice aferente.

În Sibiu, Enel X România va implementa un sistem fotovoltaic ce presupune amplasarea a 260 de panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului Mega Image „Venim în întâmpinarea clienţilor noştri cu soluţii de eficienţă energetică destinate companiilor, ce permit producerea locală, independentă, a energiei electrice, creşterea gradului de flexibilitate energetică şi a profitabilităţii, prin reducerea costurilor cu energia electrică. De asemenea, proiectele dezvoltate de Enel X România duc la reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Ne bucurăm că Mega Image a ales energia curată, din surse regenerabile, atât pentru reducerea costurilor, cât şi datorită sustenabilităţii acesteia”, a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X România.

Sistemul instalat pe acoperişul depozitului Mega Image din Popeşti Leordeni asigură o producţie anuală de energie electrică de peste 527 MWh, contribuind la reducerea cu 246 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectele dezvoltate împreună cu Enel X îi aduc retailerului Mega Image economii anuale cu energia electrică estimate la peste 65.000 de euro.

Proiectul susţine strategia de sustenabilitate prin care Mega Image se implică şi acordă o atenţie deosebită impactului pe care activităţile desfăşurate le au asupra mediului. Din dorinţa de a oferi soluţii concrete, care pot ajuta comunităţile să beneficieze de un mediu curat şi sigur, Mega Image utilizează energie certificată verde pentru aproape toate magazinele din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe si fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.