Enel X România construieşte un parc fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat că implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp şi o investiţie de 1 milion de euro.

„Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp. Proiectul presupune livrarea la cheie a unui sistem ce integrează peste 2.000 de panouri fotovoltaice amplasate pe terenul din imediata apropiere a centrului logistic Kaufland din Turda, o investiţie care se ridică la 1 milion de euro”, arată compania.

Sistemul fotovoltaic implementat pe terenul din vecinătatea centrului logistic Kaufland asigură o producţie anuală de energie electrică de 1.277 MWh, contribuind la reducerea cu 595 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce retailerului Kaufland România economii anuale cu energia electrică estimate la circa 112.000 de euro.

„Enel X continuă să sprijine mediul de afaceri în tranziţia energetică şi oferă soluţii personalizate pentru companiile care pun sustenabilitatea în prim plan. Dincolo de impactul pozitiv asupra mediului, sistemele fotovoltaice duc la scăderea costurilor cu energia electrică, oferind beneficiarilor posibilitatea să îşi urmărească producţia şi, implicit, să-şi eficientizeze consumul de energie”, a declarat Laurenţiu Brumaru, head of sales & marketing e-Industries, Enel X România.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 2.350 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care şi-au instalat astfel de surse de producţie de energie depăşesc 500.000 de euro, prin evitarea costurilor de transport şi de distribuţie a energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.