SOMET a început lucrările la metroul suprateran din Berceni

Construcția noii stații de metrou pe Magistrala 2, Tudor Arghezi, a început luni, 18 ianuarie. Se fac lucrări atât la nivel suprateran, între actuală stație Berceni și șoseaua de centură, precum și pentru extinderea caii de rulare a metroului cu încă 1,6 kilometri.

Aflat la șantierul noii stații de metrou, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că vrea să prelungească linia M2 până la inelul de centură, conform Ziare.com.

Întrebat de jurnaliști dacă se gândește că, într-o etapă viitoare, eventual printr-un parteneriat cu comună Berceni, să prelungească linia M2 până la inelul de centură, el a răspuns: „Acesta este următorul obiectiv. Vreau să tratăm această investiție doar că pe un început, că pe un proiect pilot. În mod evident, rețeaua de metrou – și nu numai magistrala M2 – ar trebui să se prelungească și către toate localitățile din județul Ilfov (…), pentru că, mai devreme sau mai târziu, vom discuta despre zona metropolitană, vom discuta despre un București care va include în interiorul lui, sunt convins de asta, atât orașul Popești Leordeni, cât și comună Berceni și alte localități”.

Edilul a amintit că lucrările la nouă stație de metrou de pe șoseaua Berceni presupun prelungirea Magistralei 2 de metrou cu încă 1,6 kilometri, până în imediată vecinătate a liniei de centură.

Daniel Băluță a spus că valoarea totală a investiției este de 50 de milioane de euro, dintre care 15% sunt decontați de Primăria Sectorului 4, iar 85% de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Investiția presupune și realizarea unei parcări de tip park and ride.

Contractul pentru proiectarea și execuția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni, în valoare de circa 157 milioane lei, a fost atribuit firmei SOMET. Licitația a fost organizată de Primăria Sectorului 4, iar documentul a fost semnat pe 15 aprilie.