Opus Land crește investiția anuală în Cosmopolis

Opus Land, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari activi pe pe piața locală, va majora la 29 de milioane de euro investiția anuală în dezvoltarea Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidențial din România în funcție de numărul de facilități existente. Suma este cu circa o treime mai mare comparativ cu investiția derulată în 2020.

Aproximativ 500 de noi locuințe se vor adăuga în 2021 celor peste 4.100 deja finalizate în cadrul Cosmopolis. Dintre acestea, aproximativ jumătate vor fi reprezentate de vile, proiectul adaptându-se astfel rapid la noile tendințe existente pe piață.

În plus, va fi continuată dezvoltarea infrastructurii generale a proiectului, prin adăugarea de noi facilități sau extinderea celor deja existente. Cea mai importantă va fi reprezentată de extinderea strip mall – ului deja existent în cadrul Cosmopolis, acesta urmând să își tripleze practic suprafața la 14.000 de metri pătrați închiriabili, o suprafață comparabilă cu cea a unui centru comercial de mici dimensiuni.

Extinderea strip mall –ului, primul centru de acest fel deschis într-un proiect rezidențial local, va permite adăugarea de noi magazine și funcțiuni celor deja existente, care includ în acest moment un supermarket, cafenele, cofetării, restaurante, pub, fast-food, brutărie, spații de servicii, magazine de produse tradiționale, clinică veterinară și mai multe saloane de înfrumusețare.

Infrastructura rutieră a proiectului, care numără deja zeci de kilometri de drumuri, va continua să fie extinsă și în 2021, clădirea în care va funcționa școala primară de stat a fost deja finalizată și predată către autorități iar în acest an vor fi amenajate noi zone verzi și minimum 12 noi piscine, care se vor adăuga celor 35 deja existente în cadrul Cosmopolis.

”2020 a fost un an bun pentru Cosmopolis, în ciuda contextului general existent. Ne-am adaptat foarte rapid, ceea ce ne-a permis să înregistrăm rezultate similare cu cele din anii anteriori, un rezultat excepțional ținând cont că două luni am fost în lockdown. Toată această perioadă ne-a arătat cât de mult contează locuința dar și proiectul și comunitatea din care facem parte iar rezultatele pe care le înregistrăm an de an în Cosmopolis ne arată că facem o treabă bună”, a declarat Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN Romania și project manager Cosmopolis din partea companiei. SVN Romania este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului.

În 2020 au fost încheiate 488 de tranzacții noi în cadrul Cosmopolis, obiectivul de vânzări pentru acest an fiind de aproximativ 500 de unități. Prețurile în cadrul proiectului pornesc de la 51.500 de euro + TVA pentru studiourile duble (56 de metri pătrați construiți) și de la 99.400 de euro + TVA pentru vilele cu etaj (99 de metri pătrați construiți).

Adițional strip mall-ului, printre facilitățile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 35 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, numeroase restaurante și cafenele și o sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019.

Comunitatea din cadrul Cosmopolis numără în prezent peste 11.000 de locuitori și este estimată să ajungă la peste 13.000 de persoane la finalul anului 2021. Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane, comparabilă cu cea a unor orașe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighișoara.

Investițiile totale realizate în Cosmopolis până în acest moment se ridică la peste 350 de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România, indiferent de segmentul pieței imobiliare.