Sud Rezidențial lansează un nou concept rezidențial

Familia Grigore, proprietara companiei de consultanță imobiliară Sud Rezidențial, a lansat brandul Quantum Real Estate Group, prin intermediul căruia vrea să dezvolte, alături de alți 10 investitori imobiliari, patru proiecte rezidențiale cu 120 de case și vile și 6 clădiri comerciale în zona Berceni – Vidra din sudul Bucureștiului.

Din cadrul grupului QUANTUM REAL ESTATE GROUP, fac parte unii dintre cei mai importanți reprezentanți din industria imobiliară, cu o vastă experiență în dezvoltarea de proiecte rezidențiale și non-rezidențiale, societăți și fonduri de investiții, arhitecți și designeri specializați, experți și consultanți pentru clădiri verzi, societăți de furnizare de materiale de construcții, societăți de intermediere financiar bancară, proiectul fiind susținut de către Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis.

În prima faza sunt anunțate un număr de 4 proiecte : Quantum Home Center, Quantum Garden Villas, Quantum Street Mall, Quantum Club Villas Residence, care vor viza construcția unui număr de peste 120 de case și vile, 6 clădiri comerciale și spații dedicate pentru shopping, pe o suprafață de peste 5 hectare în zona metropolitană a Capitalei, mai exact în zona Berceni-Vidra din sudul Capitalei. În fazele următoare proiectul va fi extins pentru edificarea  de locuințe cu nivel redus de înălțime pe o suprafață de câteva zeci de hectare , ceea ce va deveni Quantum City Residence.

Zona metropolitană a Capitalei a cunoscut o extindere considerabilă în ultima perioada, iar noile lucrări de infrastructură, precum: lărgirea Șoselei Berceni la 4 benzi, constuirea unui pasaj suprateran rutier la Șoseaua de Centură și începerea lucrărilor la Autostrada A0 (inelul median al Capitalei) reprezintă un pas important către modernizarea și fluidizarea cailor de access către și dinspre Capitală.

În plus transportul în comun va fi unul dintre atuurile cele mai importante în dezvoltarea acestei zone, fiind deja începute lucrările pentru construirea unei noi stații de metrou, chiar la Șoseaua de Centură (în zona comunei Berceni), iar de curând autoritățile locale și centrale au anunțat începerea demersurilor pentru construirea primelor noi stații de metrou în județul Ilfov, mai exact în comună Berceni, în apropierea noilor proiecte rezidențiale Quantum Grup.

Valoarea inițială a investiției în achiziția de terenuri a fost de peste 5 milioane de euro, iar valoarea investițiilor în edificarea proiectelor va fi de ordinul câtorva zeci de milioane de euro.

O noutate importantă o reprezintă intenția de a oferi case și vile având cele mai înalte standarde de calitate și eficientă energetică la un preț accesibil de achiziție. Casele vor beneficia de module inteligente de tipul smarthome, de la unii dintre cei mai importanți provideri la nivel internațional și vor fi certificate drept ,,clădiri verzi”, îndeplinind cele mai ridicate standarde de sustenabilitate, proiectare bioclimatică prin folosirea de materiale de construcție naturale și non-poluante ori non invazive pentru mediu și pentru sănătatea umană, dar și îndeplinirea unor standarde foarte ridicate de eficientă energetică de clasa A sau chiar mai ridicate, cu îndeplinirea noilor cerințe europene de edificare de clădiri nZEB (near Zero Energy Building).

Grupul Quantum este reprezentat exclusiv de către SudRezidential.ro, principalul promotor al zonei de sud a Capitalei și cea mai importantă companie imobiliară din zona de Sud a Capitalei, care va realiza conceptul, branding-ul, marketing-ul și vânzarea tuturor imobilelor din cadrul grupului. Finanțarea proiectelor, prin această înțelegând atât finanțarea investițiilor, cât și finanțarea bancară a cumpărătorilor va fi asigurată de către Credit24h.ro. Avalon România Building Industry, va asigura logistică derulării proiectelor, urmând să livreze toate materialele de construcții și echipamentele necesare pentru construirea acestor ansambluri de locuințe și funcțiuni complementare.

Primele locuințe atât în Quantum Garden Villas cât și în cadrul proiectului Quantum Club Village Residence vor fi livrate în a două parte a anului 2021, iar clădirea centrală Quantum Home Center, va fi dată în folosință până la finalul anului 2021. Proiectul comercial Quantum Street Mall urmeză să fie inaugurat în prima parte a anului 2022.