O companie internațională preia administrarea unui complex rezidențial din nordul Bucureştiului

Compania MVGM Group, cu peste zece ani de experiență pe piața locală prin achiziția diviziei de property management a JLL din mai multe țări din Europa, inclusiv România, a preluat serviciile de property management pentru complexul rezidențial NorthLight Residence din nordul centurii Bucureştiului, situat în comuna Ştefăneştii de Jos (chiar lângă ansamblul Cosmopolis).

Cu această ocazie, compania internațională de property management intră pe piața rezidențială din România.

Amintim că MVGM Group administrează şi proprietăți comerciale (clădiri de birouri, centre comerciale).

Complexul rezidențial NorthLight Residence este dezvoltat de InteRo Property Development.

Astfel, MVGM Group, cel mai mare furnizor de servicii de property management din Olanda și companie de top în Europa, va oferi servicii profesionale de administrare a proiectului NorthLight Residence, cu un număr de 110 apartamente, dar și servicii de build-to-rent pentru locuințele din ansamblul rezidențial.

”MVGM intră pe piața rezidențială din România, un segment care oferă în prezent o oportunitate de business importantă în condițiile în care tot mai mulți dezvoltatori aleg să asigure cumpărătorilor din complexurile pe care le dezvoltă servicii profesionale de administrare a acestora”, a declarat Mariana Stamate (foto mai sus), managing director MVGM România.

Servicii rezidențiale

Serviciile pe care MVGM Group le oferă pe piața rezidențială se adresează pe de o parte dezvoltatorilor și pe de altă parte asociațiilor de proprietari. În acest sens, compania pune la dispoziția clienților o platforma IT destinată rezidenților care cumpără/închiriază locuințe, unde aceștia au acces la informațiile financiare legate de complex, dar și de situațiile financiare proprii.
De asemenea, prin intermediul platformei, utilizatorii pot deschide tichete, urmări rezolvarea acestora, dar și accesa o serie de servicii conexe.

”Transparența la nivelul costurilor, competitivitatea acestora, dar și menținerea în permanență la un nivel foarte ridicat al serviciilor de întreținere și administrare a spațiilor comune din complexurile rezidențiale, dar și a proiectului în general, sunt elemente care contribuie la succesul unui ansamblu de locuințe”, a adăugat Mariana Stamate.

Rolul unei companii de property management, într-un proiect de locuințe, devine acum și mai important pe fondul adoptării muncii de acasă de un număr tot mai mare de angajați și de pe piața locală.
Această tendință a determinat dezvoltatorii de locuințe să includă în proiectele lor mai multe spații comune, dedicate fie petrecerii timpului liber, fie pentru lucru.
Aceste spații au nevoie de administrare profesională ca orice altă proprietate comercială, ceea ce crește complexitatea serviciilor oferite.

Maarten de Haas, managing director MVGM pentru Europa, menționează: „Vedem o creștere semnificativă a investitorilor care dezvoltă unități rezidențiale, precum și o schimbare a modului în care investitorii abordează piața rezidențială”.

MVGM Group are ambiția de a ajunge la un portofoliu de 2.500 de locuințe administrate în următorii doi ani.

MVGM Group

MVGM este o companie de property management de top, cu prezență în 10 țări europene și parteneri de alianță în alte trei țări europene.
Cu aproximativ 1.500 de angajați și 50 de birouri, MVGM Group oferă clienților o gamă largă, completă și integrată de servicii, cu specializare în administrarea proprietății.
Grupul lucrează pentru investitori naționali și internaționali, bănci și finanțatori, asociații de locuințe, antreprenori, companii de asigurări, guverne și agenții guvernamentale.

Portofoliul comercial internațional (birouri, spații industriale, spații logistice, retail și alte clase de active) pe care MVGM le administrează are o valoare de piață de peste 12 miliarde de euro, în timp ce segmentul rezidențial este de aproximativ 62 de miliarde de euro.

Activele gestionate însumează o suprafață totală de peste 22 de milioane de metri pătrați de spațiu comercial și un portofoliu internațional de peste 100.000 de unități rezidențiale.