Portico Investments a vândut șase clădiri către Praktiker și Lidl

Dezvoltatorul Portico Investments România a vândut şase clădiri de retail către Praktiker Real Estate şi Lidl România, în două tranzacţii care cumulează peste 8,5 milioane euro, a anunţat Colliers.

Portofoliul vândut de Portico Investments cuprinde şase proiecte de retail, localizate în Tulcea, Reşiţa, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Bârlad, fiind închiriate de Lidl, Penny Market, MOL România, Jysk, Altex, Ingrimar, Adidas, Romstal şi Pepco, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 16.312 de metri pătraţi.
Cu excepţia clădirii Lidl Reşiţa, care a fost achiziţionată chiar de către retailerul Lidl, toate celelalte cinci clădiri au fost cumpărate de către Praktiker Real Estate, compania controlată de Omer Susli, care în 2014 a preluat operaţiunile Praktiker România şi pe care ulterior l-a vândut către britanicii de la Kingfisher şi a înfiinţat apoi brandul de decoraţiuni Homelux.
Cele două tranzacţii fac parte din strategia Portico Investments de a-şi optimiza portofoliul, renunţând la proprietăţile din oraşe mai mici şi de a achiziţiona noi spaţii de retail închiriate de ancore din zona alimentară localizate în Capitală şi în oraşele mari din ţară. În paralel, dezvoltatorul a făcut patru noi achiziţii, în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, se mai arată în comunicat.