Un port fluvial de sticlă și metal se va construi la Călărași

Primăria Călărași a început demolarea clădirilor ilegale de pe malul brațului Borcea. În locul acestor, va apărea un port fluvial din sticlă și metal și o promenadă, conform Adevărul.

 

”Am încheiat a doua zi de presiuni din partea celor din zonă. Sunt oameni care au înţeles că locul gunoaielor va fi luat de proiectul portului turistic şi al promenadei. Unii au fost mai receptivi, alţii nu. Nimeni nu deţine niciun act de proprietate sau de concesionare. Nu facem altceva decât să respectăm legea şi să curăţăm oraşul”, a declarat Eduard Grama, administratorul public al Primăriei. Primăria Municipiului Călăraşi a trimis o adresă inclusiv Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice pentru debranşarea celor în cauză.

 

La Călăraşi se va construi în următorii ani o gară fluvială din sticlă și metal şi vor fi introduse curse cu vapoare pe Dunăre până la Silistra, în Bulgaria. Localnicii nu doar că se vor putea relaxa pe malul apei, ci vor ajunge cât ai clipi şi în Bulgaria. Două nave de transport pasageri, cu o capacitate între 20 şi 40 de locuri, vor face legătura pe Dunăre între Silistra şi Călăraşi. Călătoria nu va dura mai mult de 15 minute, iar autobuzul fluvial va circula atât vara, cât şi iarna.

 

Valoarea investiţiei se ridică la 5,9 milioane de euro, din care cea mai mare parte, aproximativ 2 milioane de euro, revin municipalităţii din Călăraşi.