Kadra-Parcare de biciclete smart

Bike Tower, parcări pentru biciclete Soluția smart&green de la KADRA, pentru orașul secolului 21

Într-o lume în care se construiește din ce în ce mai mult, marile orașe se dezvoltă, dar se și aglomerează în mod constant, traficul este din ce în ce mai intens și mai sufocant, devine primordială implementarea unor soluții inteligente care să ușureze și să îmbunătățească viața locuitorilor. Echipa KADRA, companie cu capital sută la sută românesc, crede cu tărie în ideea de Smart Mobility și Smart City și în beneficiile pe care inovațiile în tehnologie le aduc în viața fiecăruia dintre noi.

Astfel, folosirea altor mijloace de transport în afara celor uzuale, cum ar fi bicicletele, duce la decongestionarea traficului și reducerea emisiilor de carbon emanate în aer, rezolvând totodată și lipsa locurilor de parcare. În contextul unui trend ascendent de folosire a bicicletelor ca mijloc de transport rapid și eficient, specialiștii KADRA propun sistemul pentru parcări biciclete Bike Tower, un sistem în plan vertical, complet automatizat, destinat celor care își doresc să depoziteze bicicleta într-un mediu sigur, uscat și curat.

Soluția propusă de KADRA este o structură din oțel, cu 12 laturi învelite în sticlă securizată, iar fundația este realizată din beton armat. Accesul la Bike Tower se face cu ajutorul modulului de intrare, care este echipat cu o casă automată de plată și un ecran pentru instrucțiuni.

Sistemul de parcări de bicilete Bike Tower înseamnă siguranță (bicicletele sunt complet protejate împotriva furturilor, a condițiilor meteorologice nefavorabile și a prafului) confort (utilizatorii își pot depozita bunuri precum căști, genți sau scaune de bicicletă pentru copii), disponibilitate (sistem parcări biciclete disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână), investiție inteligentă, calitate mai bună a vieții (prin încurajarea folosirii bicicletei și a unui stil de viață activ și sănătos, reducând aglomerația și poluarea. Finanțarea unui astfel de sistem de parcări este disponibilă prin fonduri europene, reprezentând o soluție modernă (smart city), care susține mobilitatea urbană durabilă și ajută totodată la colectare de date (sistemul monitorizează utilizarea zilnică și colectează date pentru planificarea urbană).

Soluția Bike Tower înseamnă:
  • Sistem ascensor cu unitate de control;
  • Setări / interfață disponibilă în mai multe limbi pentru parcări biciclete;
  • Sistem de plată modern: cash, card bancar, aplicație smartphone;
  • Fiecare bicicletă primește propria poziție;
  • Monitorizare și control de la distanță;
  • Fațada exterioară este ideală pentru spațiu publicitar. Poate fi integrată foarte usor în peisajul urban;
  • Permite stocarea oricărui tip de bicicleta, inclusiv a celor electrice (sub 50 kg);
  • Bicicletele sunt asigurate împotriva furturilor;
  • Verificarea locurilor libere cu ajutorul aplicațiilor smartphone sau a site-urilor;
  • Lumina nocturnă și ambientală, parcări biciclete ușor de identificat de la distanță.
·         Care sunt beneficiile instalării Bike Tower?

Astfel, în orașele din Cehia în care a fost implementat sistemul de parcare Bike Tower, s-a înregistrat o creștere cu 40% a numărului de utilizatori de biciclete de foarte bună calitate, în timp ce 25% dintre utilizatori au început să poarte cască în mod frecvent, având în vedere posibilitatea de a o depozita în Bike Tower, împreună cu bicicleta. De asemenea, numărul celor care au început să folosesc luminile de noapte, benzi și veste reflectorizante a crescut cu 28% după ce bicicliștii au descoperit că le pot lăsa la Bike Tower.

Capacitatea pe care o poate acoperi sistemul Bike Tower este de 118 bicliclete, iar utilizatorii pot beneficia de sistem de plată cu monede și bancnote care eliberează rest, card bancar, smartphone cu NFC, aplicație mobilă etc, CCTV, înregistrarea operațiunilor de stocare și recuperare, monitorizarea EZS a zonei interioare, transmiterea către CCP (panoul de control central), monitorizarea datelor de stocare a bicicletelor și a istoricului acestora.

Credem în beneficiile pe care le aduc tehnologiile care stau la baza conceptului de Smart Mobility. De aceea, suntem la curent cu toate noutățile din domeniu și căutam să le facem disponibile și în România. Avem și resursele și capacitatea de a gestiona proiecte de mare complexitate, iar asta s-a văzut în toate proiectele implementate până acum. Suntem deschizători de drumuri pentru multe dintre soluțiile specifice sistemelor de parcare și deținem recordul la numărul de sisteme implementate”, spune Octavian Fanea, CEO-ul companie KADRA, primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale, spații urbane și locuințe individuale.