Dräxlmaier va construi 40.000 de mp de zone de producție, depozite și birouri la Timișoara

Dräxlmaier  Group și-a prezentat planul de investiții în cadrul unui eveniment la care au participat autoritățile locale și județene. Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani, scrie Ziua de Vest

Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de m² de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

„Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, Dräxlmaier Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Compania este un partener de tradiție al comunității locale și dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea acesteia și să evoluăm împreună și în următorii ani. Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de E-mobility a DräxlmaierGroup”, spune Alexander Schubel, Directorul General Operations al Dräxlmaier Timișoara.

Dräxlmaier Group este pioner în domeniul electromobilității, iar fabrica din Timișoara va fi un pilon important pe termen lung în producția componentelor electronice și de înaltă tensiune pentru clienții companiei.