Vicepreședinte Executiv Skanska

Divizia de dezvoltare comercială a Skanska din CEE are un nou Vicepreședinte Executiv pentru operațiunile din Ungaria și România

Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv al Operațiunilor din România își extinde aria de responsabilitate prin preluarea pieței din Ungaria. Cu peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea imobiliară, Aurelia face parte din echipa Skanska de aproape 10 ani.

Aurelia Luca este noul Vicepreședinte Executiv al Operațiunilor din Ungaria și România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska din CEE. Aurelia s-a alăturat echipei Skanska în 2012, în calitate de Leasing Manager, iar în 2018 a fost numită în funcția de Director General la Skanska Property România, alăturându-se Echipei de Management a diviziei de dezvoltare de birouri din CEE. Aurelia s-a alăturat, în 2020, Echipei de Directori Executivi a diviziei de dezvoltare comercială a Skanska din Europa Centrală și de Est. La începutul anului 2021, ea a preluat operațiunile din Ungaria, devenind Vicepreședinte Executiv pentru Operațiunile din Ungaria și România. Din această poziție Aurelia este acum responsabilă pentru activitatea de dezvoltare comercială a Skanska în București și Budapesta.

Sunt mândră să mă alătur echipei din Ungaria şi sunt convinsă că împreună vom putea valorifica toate oportunităţile şi sinergiile dintre cele două ţări pe care le conduc. Atât în România cât şi în Ungaria avem foarte multe bune practici, inspiraţie şi energie pozitivă, gata de împărtăşit”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv pentru Operațiunile din Ungaria și România din cadrul diviziei de dezvoltare imobiliară a Skanska din CEE.

Echipa din România a dezvoltat până în prezent 7 clădiri de birouri în 3 proiecte, cu un total de   134 000 m2. Chiar și în condiții de pandemie anul acesta Skanska a finalizat și vândut clădirile de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3, primele clădiri pre-certificate WELL din România și primele clădiri cu o pistă de alergat pe acoperiș. În februarie, Skanska a început dezvoltarea celei de a doua clădiri de birouri din cadrul complexului Equilibrium. La finalizare, în Q1 2023, întregul complex compus din două clădiri va oferi o suprafață închiriabilă de 40.800 de metri pătrați și va dispune de un mix unic de spații verzi de relaxare, cu mobilier urban dotat cu prize electrice și acoperire wireless, dar și de numeroase facilități pentru a încuraja mobilitatea urbană și un stil de viață activ.

Skanska continuă să fie un trendsetter în regiune, în dezvoltarea de clădiri de birouri sustenabile, dar și sănătoase și sigure. În timpul conducerii Aureliei, Campus 6.2 și Equilibrium 1 au fost primele clădiri de birouri din România care au obținut certificarea WELL Health & Safety Rating. Obiectivul Aureliei este acela de a continua dezvoltarea în România și Ungaria de clădiri de birouri care îndeplinesc cele mai înalte standarde și contribuie la atingerea obiectivului strategic Skanska, de a avea “net-zero” emisii de carbon până la sfârșitul anului 2045.