Sistemul de captare a luminii

Oamenii petrec peste 90% din timp în spații închise, cu lumină artificială

Eutron a devenit partener Parans și propune sistemul de captare a luminii soarelui și transport a acesteia prin fibră optică în interiorul clădirilor

În contextul revenirii treptate la formatul hibrid de lucru, din ce în ce mai mulți oameni simt din nou nevoia conectării cu natura. În special în perioada verii, lumina solară este vitală pentru organism, indiferent de spațiul de lucru, atât acasă, cât și în clădirile de birouri. Eutron a devenit partener oficial Parans promovând în România o soluție sustenabilă de captare și transport a luminii soarelui în interiorul clădirilor.

Sistemul Parans a dezvoltat o tehnologie inovatoare care folosește colectori inteligenți ce urmăresc soarele în timpul zilei, precum floarea soarelui. Colectorii modulari sunt instalați pe acoperișul clădirilor de birouri sau ansamblurilor rezidențiale, grădinițelor, halelor sau spitalelor pentru a capta maximum de lumină solară posibilă. Prin cablurile de fibră optică, lumina captată de colectoare este transmisă pe distanțe de până în 100 metri în clădire, păstrând atât un nivel ridicat de calitate a luminii, cât și de intensitate a acesteia.Sistemul de captare a luminii

Tipurile de clădiri care pot beneficia semnificativ în urma soluțiilor PARANS sunt din cele mai diferite, respectiv clădiri de birouri, ansambluri rezidențiale, grădinițe, școli, universități, biblioteci, centre educaționale, spitale, clinici, cabinete medicale, magazine fashion & beauty, centre comerciale, hoteluri, clădiri publice și orice clădire cu niveluri subterane sau tuneluri.

“Când un fascicul de soare luminează un birou întunecat, acel birou devine imediat mai valoros. De ce? Pentru că suntem făcuți să iubim lumina naturală. Cum majoritatea oamenilor își petrec cea mai mare parte a timpului în interior, accesul la lumina soarelui nu este doar un semn al designului durabil și al sănătății pentru organism, ci definește și cele mai valoroase bunuri imobiliare de astăzi. Așadar mizăm în continuare pe resurse regenerabile pentru un mediu sustenabil,” a spus Dan Țone, CEO Eutron.

Avantajele unei astfel de soluții sunt evidente pentru creșterea productivității angajaților, capacității de concentrare a celor care studiază (elevi, studenți, etc.), creșterea vânzărilor pentru magazinele de fashion și beauty, unde pentru cumpărător culoarea corectă este esențială în decizia de cumpărare,   îmbunătățirea vederii, sănătății și a stării generale de bine. Din punct de vedere arhitectural, sistemele PARANS ajută dezvoltatorii și companiile să obțină certificate de construcții verzi pentru clădiri, precum LEED și BREEAM, care comunică grijă atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru un stil de viață sănătos al locatarilor. De asemenea, spațiile cu lumină naturală beneficiază de chirii mai bune și conferă proprietății o valoare crescută. Nu în ultimul rând, sistemele PARANS sunt prietenoase cu mediul – soarele este sursă de lumină, iar consumul de energie este aproape de zero. Prin utilizarea resurselor regenerabile, mediul este mai puțin afectat și astfel scade amprenta de carbon.

Aflați mai multe despre soluțiile Parans aici.