Speedwell finalizează Record Park Offices și refinanțează împrumutul de la BRD Société Générale

Împrumutul inițial primit de Speedwell din partea BRD Société Générale, pentru dezvoltarea RECORD PARK Offices, a fost refinanțat de aceeași bancă, drept urmare a finalizării cu success a proiectului.

Dezvoltatorul Speedwell și BRD Société Générale au demarat parteneriatul în anul 2018, în momentul semnării acordului de finanțare pentru componenta de birouri a proiectului mixed-use RECORD PARK. Banca a oferit la momentul respectiv un împrumut de 12.1 milioane de euro pentru dezvoltarea birourilor RECORD PARK.

Cele două părți implicate continuă colaborarea după finalizarea proiectului RECORD PARK, iar BRD Société Générale refinanțează împrumutul inițial, care acum ajunge la suma de 22 milioane de euro.

RECORD PARK este primul proiect dezvoltat de Speedwell în Cluj-Napoca, dar și primul ansamblu de tip mixed-use și de regenerare urbană din oraș. Acesta include o componentă rezidențială cu 236 de apartamente, 15.000 mp de spații de birouri clasa A și de retail, o clădire istorică renovată și convertită în spații de co-working și restaurant, dar și un club de fitness WorldClass.

Lucrările de construcție pentru componenta office au fost finalizate la sfârșitul anului 2020, iar spațiul a fost închiriat unui număr mare de chiriași, printre care MHP Porsche, MassMutual, Yardi, COS, Stradale, The Home, Artmark Dental, Mitzu Café și Royal Charis Academy.

RECORD PARK Offices a primit certificarea BREEAM Excellent. Acest aspect reconfirmă standardele ridicate de calitate Speedwell și angajamentul companiei pentru a livra proiecte unice și sustenabile.

“Ne bucurăm de finalizarea cu succes a proiectului RECORD PARK Offices și de livrarea acestuia către chiriași. Următorul pas a fost reprezentat de refinanțarea împrumutului pentru dezvoltare, care, după refinanțare, ajunge la suma de 22 de milioane de euro. Suntem recunoscători pentru parteneriatul puternic și colaborarea plăcută cu BRD Société Générale. Datorită acestora, am creat un mediu sigur, orientat către confortul și starea de bine a angajaților care vor lucra în clădirea din apropierea centrului Clujului. Așteptăm cu nerăbdare să adăugăm mai multe astfel de proiecte portofoliului nostru.” a declarat Didier Balcaen, CEO și CO-Fondator Speedwell.