Se construiește un sens giratoriu la Otopeni, pe Centura București

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a fost emisă autorizația de construire a unui sens giratoriu modern, de tip turbogirație, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată mașinilor care circulă dinspre DN1/Mogoșoaia în direcția Tunari și care astfel pot merge înainte, fără să fie obligați să mai dea prioritate în sensul giratoriu.
Soluția este necesară pentru fluidizarea circulației pe șoseaua de centură a Bucureștiului, în punctul de intersecție cu Strada Gării Otopeni.
”Cei care trec zilnic pe acolo știu ce ambuteiaje se creează acum din cauza acelui giratoriu improvizat. Un alt beneficiu al proiectului: siguranța rutieră pe timp de noapte prin acest punct va fi îmbunătățită, prin instalarea a 16 stâlpi de iluminat. Lucrarea se încheie la toamnă, iar investiția se ridică la 1,8 milioane de lei – bani proveniți din bugetul de întreținere a drumurilor”, a spus Drulă.
În zonă mai sunt în desfășurare două proiecte care vor fluidiza traficul și vor aduce un plus de confort șoferilor: asfaltările începute deja pe centură (între pasajul Mogoșoaia și această intersecție) și pasajul de la Mogoșoaia.
Toate aceste investiții vor fi gata la începutul lui octombrie, astfel încât circulația pe acest sector al centurii capitalei să fie mai fluentă și sigură.