Pandemia a crescut nevoia de purificatoare de aer dotate cu tehnologii inovatoare

Purificatoarele de aer Daikin elimină peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în doar 2,5 minute și au o eficacitate de 99,93% și împotriva virusului H1N1, care cauzează gripa comună.

Schimbările din piața muncii apărute odată cu pandemia și lucrul de acasă sau în sistem hibrid din ultimul an și jumătate au crescut nevoia de investiții suplimentare într-un spațiu optim de lucru, dar și de locuit. Preocuparea pentru spații mai sigure pentru sănătate a făcut ca sistemele de climatizare și de purificare a aerului să ajungă în topul preferințelor de cumpărare ale românilor, datorită multiplelor avantaje pe care le oferă și în special pentru tehnologiile avansate, sustenabile, eficiente energetic și care influențează pozitiv calitatea aerului din interior.

Spre deosebire de alți ani, prețul nu mai este principalul factor în alegerea unui echipament de purificare a aerului, observă specialiștii Daikin, liderul mondial pe piața aparatelor de aer condiționat. Clienții se uită acum după dispozitive compacte şi uşoare, cu design simplu de integrat în orice tip de amenajare interioară. În plus, aceștia se orientează către aparatele dotate cu tehnologii inovatoare pentru purificarea aerului, punând totodată accent pe funcționare silențioasă și eficienţă energetică ridicată. Graţie senzorilor speciali care detectează nivelul de poluanţi din aer, purificatoarele de aer Daikin se activează și se opresc automat în funcţie de necesitate, în timp ce programatoarele permit setarea purificării automate a aerului.

Cum locuințele, dar și birourile, magazinele, camerele de așteptare și cabinetele medicale, pot conține un nivel de poluanți și de cinci ori mai mare decât cel din aerul exterior, purificatoarele de aer Daikin asigură curățarea aerului din interior, circulându-l prin unitate și lăsând aerul să treacă prin mai multe filtre și tehnologii de purificare. Fluxul de aer al unui purificator de aer Daikin este de aproximativ 330 m³/oră, ceea ce înseamnă că volumul de aer al unei încăperi medii trece prin unitate de mai multe ori pe oră.

Pentru a asigura cea mai bună calitate a aerului interior, unitățile Daikin sunt dotate cu filtre de purificare a aerului și au o eficienţă ridicată de dezodorizare – îndepărtează fumul de ţigară, descompunând în acelaşi timp şi alte mirosuri. Tehnologia Flash Streamer neutralizează virușii, mucegaiul, bacteriile, alergenii şi substanţele chimice periculoase, prin descompunerea și fragmentarea proteinelor de suprafaţă, care sunt mai apoi distruse prin oxidare, făcând astfel viruşii inofensivi. Noile purificatoare sunt dotate și cu filtru de aer HEPA care elimină 99,97% din particule fine de praf, poluare și alți alergeni și care are o durată de viață de 10 ani.

Observăm o schimbare a preferințelor românilor către produse high-end, cu funcții avansate, care le aduc mai mult confort acasă, ceea ce se vede și în vânzările în creștere în acest segment de piață. Prin tot ceea ce facem, vrem să oferim tuturor românilor soluții de purificare a aerului potrivite casei lor, într-o experiență premium, atât atunci când achiziționează un produs, cât și în interacțiunea lor pe întreaga durată de viață a echipamentelor, iar lansarea propriului magazin online buydaikin.ro este încă un pas concret pe care l-am făcut recent în această direcție. Astfel, oferim clienților noștri servicii integrate de vânzare, precum consultanță digitală, instalare rapidă asigurată de profesioniști, costuri transparente, garanție extinsă, transport gratuit și suport permanent post-vânzare pentru produsele destinate climatizării și calității aerului din locuință, ceea ce înseamnă că ei se pot bucura de cea mai bună calitate a aerului din casa lor în cel mai scurt timp”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Purificatoarele de aer Daikin reprezintă o măsură suplimentară în lupta împotriva bolilor respiratorii

Mai mult, testele de laborator desfășurate în cadrul renumitului Institut Pasteur de Lille confirmă că purificatoarele de aer Daikin elimină peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 min, care face parte din aceeași familie ca SARS-CoV-2, coronavirusul din spatele pandemiei de COVID-19. De asemenea, aparatele au fost evaluate ca având o eficiență de 99,93% și împotriva virusului H1N1 în 2,5 min, fiind astfel foarte performante și în combaterea gripei.