COS, liderul pieței de fit-out de birouri, ajunge la afaceri de aproape 23 mil. EUR în T4 2021

  • Marii angajatori au transformat perioada de lucru de acasă în oportunitate de a investi în soluții de design pentru spațiile de birou, pentru atragerea angajaților și pregătire pentru noile formate de lucru. Cele mai active domenii: IT&C, servicii profesionale, serviciile financiare, companii cu activități online (ex. food delivery, betting).
  • Interioarele de spitale și clinici, școlile private și sectorul ospitalității încep să investească din ce în ce mai mult în soluții de design adaptate noilor tendințe de siguranță sanitară și wellbeing.
  • Alături de birourile din Cluj și Timișoara, COS inaugurează o nouă reprezentanță la Iași.

COS, liderul pieței de fit-out de birouri, raportează afaceri de aproape 23 milioane EUR la nivelul trimestrului al IV-lea din 2021, reprezentând contracte de consultanță, design interior și amenajare completa pentru spații de interior, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului 2020. Totodată, compania continuă expansiunea regională, prin inaugurarea unei noi reprezentanțe la Iasi, având în vedere dezvoltarea accelerată înregistrată în ultimii ani în zona de est a țării.

75% din business-ul COS în 2021 provine dinspre segmentul de birouri, domeniul principal de activitate al COS [Corporate Office Solutions], cererea provenind în principal din partea unor mari companii care activează în industrii precum software / IT&C, servicii financiare și consultanță, companii cu activități online. Se înregistrează însă o cerere din ce în ce mai crescută din partea altor segmente noi din piață, care încep să investească agresiv în spațiile de interior, având în vedere noile cerințe privind siguranța și sănătatea ocupanților.

“Sectorul medical (spitalele și clinicile publice și private), cel educațional (în special școlile private) sau sectorul ospitalității (hoteluri dar și restaurante) au început să investească din ce în ce mai mult în designul și amenajarea spațiilor interioare, atât ca urmare a noilor tendințe sanitare și preocupării pentru wellbeing, cât și din punct de vedere al competiției din ce în ce mai crescute. Designul și confortul oferit în spațiile interioare au devenit elemente puternic diferențiatoare pentru clientul final, având în vedere competiția din ce în ce mai crescută între jucătorii activi pe aceste segmente,” declară Christophe Weller, fondator COS.

Alături de reprezentanța oficială din București și de cele două birouri regionale din Timișoara și Cluj, COS a inaugurat recent o nouă reprezentanță la Iași, în United Business Center 3.

“Toate transformările prin care trece mediul de business în general și modul în care se dezvoltă România la nivelul orașelor regionale reprezintă oportunități pentru COS. Românii sunt din ce în ce mai preocupați de design, de îmbunătățirea confortului interior al spațiilor și vedem o preocupare din ce în ce mai crescută pentru calitate. Prețul nu mai este principalul diferențiator în piață, iar factori precum eficiența și siguranța spațiilor câștigă din ce în ce mai mult teren,” adaugă oficialul COS.

COS numără aproape 100 de angajați la nivelul întregii țări și derulează o campanie continuă de recrutare, în condițiile în care și domeniul amenajărilor interioare se confruntă cu o lipsă acută de specialiști și forță de muncă calificată.

În 2020 și 2021, COS a semnat proiecte cumulând un total de peste 160.000 mp, pentru mari companii mulținationale (fit-out spații de birouri), clinici și spitale, școli private, companii din sectorul de ospitalitate (hoteluri și restaurante).


Despre COS:

Activă pe piața locală din 1998, COS [cu denumirea inițială Corporate Office Solutions] este una dintre primele companii – integrator de soluții de amenajare a interioarelor înființate în România. Pe segmentul de fit-out de birouri este lider de piață, cu un portofoliu de peste 2.000 mari companii pentru care semnează amenajarea sediilor și reprezentanțelor oficiale. Între cele mai reprezentative sedii de birouri realizate de COS se numără sediile Microsoft, KPMG, Accenture, NTT, Porsche Engineering Cluj, Google, Nestle, Reckitt Benckiser, Secom, Takeaway București, MHP Cluj, Sector Labs Cluj, MHP și Mass Mutual la Record Park Cluj, Cognizant la Hexagon Bus Park Cluj.

COS deține parteneriate exclusive în România cu furnizorii Steelcase și Interface, lideri internaționali pe segmentele de mobilier, respectiv soluții pentru pardoseli, dar și cu fabrici, furnizori și producători locali de soluții personalizate de mobilier, pardoseli sau decorațiuni.