Metrou: A fost semnat contractul pentru proiectarea secțiunii Eroilor – Iancului

Metrorex a semnat vineri contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor – Iancului din Magistrala 5 de metrou, a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Reprezentanţii conducerii Metrorex au semnat cu Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding Srl & METRANS Engineering SRL contractul de proiectare și asistență tehnică pentru Linia de metrou Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon) Secțiunea Eroilor – Piața Iancului.

Valoarea contractul de prestări servicii de proiectare și asistență tehnică este de 39.660.707,31 lei la care se adaugă TVA, respectiv 7.535.534,39 lei, rezultând un total de 47.196.241,70 lei cu TVA.

Prin proiect se realizează continuarea obiectivului de investiții de interes național Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, pe următoarea secțiune Eroilor (PS Operă) – Universitate – Piața Iancului.

Magistrala 5 de metrou realizează legătura V-E între cartierul Drumul Taberei și Pantelimon. De asemenea, creează o conexiune directă dintre aceste două zone rezidențiale și centrul orașului.

„Este un contract foarte important atât pentru Metrorex cât si pentru bucureșteni. Am cerut antreprenorilor să depună toate eforturile astfel încât să poată termina înainte de termenul contractual, chiar daca va trebui să lucreze în mai multe schimburi. Sunt sigur că vor găsi cele mai noi și bune soluții astfel încât disconfortul creat cetățenilor să fie cât mai mic”, a precizat secretarul de stat în MInisterul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.