Ministrul Novak anunță construcția unui bazin de înot în Cristuru Secuiesc, Harghita

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, anunță că a fost aprobată construirea unui bazin de înot în Cristuru Secuiesc (județul Harghita).

Bazinul va costa statul român 30 de milioane de lei (aproximativ 6 milioane de euro).

Conform unui anunț făcut de ministrul Novak, bazinul de înot se va construi până în 2024 și va fi o instalație ecologică, de ultimă generație.

Scopul ridicării construcției este de a face sportul maia accesibil pentru locuitorii județului Harghita.

„Facem progrese bune în acest sens: astăzi putem anunța o veste bună, Ministerul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației a aprobat o finanțare de 30 de milioane de lei pentru construcția bazinului de înot din Cristuru Secuiesc. Va fi o instalație ecologică, de ultimă generație”, a transmis ministrul Eduard Novak pe Facebook.

Vestea vine după ce, în luna mai, a fost inaugurat un alt bazin de înot. Este vorba despre Complexul Olimpic de Natație din Otopeni, care are o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferințe, facilități pentru presă și o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălțime liberă mare, de șase metri.