Mircea Musgociu va construi 1.500 de apartamente lângă mall-ul NEPI din Tg. Mureș

Omul de afaceri Mircea Musgociu internționează să construiască 1.500 de apartamente și un posibil centru de afaceri, pe o suprafață de 16 hectare situată lângă mall-ul NEPI din Târgu Mureș.

”Primul pas al acestui proiect a necesitat un efort financiar de aproximativ 3 milioane de euro. Am construit drumul, utilitățile și câteva sensuri giratorii, împreună cu investitorii de la centrul comercial NEPI, pentru a asigura infrastructura de care va avea nevoie un cartier de genul acesta. Cartierul are prevăzute minim 1.500 de apartamente și va respecta toate cerințele unui ansamblu imobiliar modern și cu funcționalitate eficientă. În afară de locuințe, aici vor exista și spații comerciale, unități de învățământ, spații verzi – respectiv un parc pe care îl vom dona Primăriei și locuri de joacă pentru copii. Cartierul va dispune de suficiente locuri de parcare, conform ultimelor standarde, dotate cu alimentatoare pentru mașinile electrice”, a spus omul de afaceri, citat de zi-de-zi.ro.

Un alt aspect important al proiectului este accesul pietonal în cartier, în acest sens fiind prevăzute stații de autobuz pe ambele sensuri de deplasare.

Musgociu va dona Primăriei bulevardele, străzile, utilitățile precum și toate investițiile de infrastructură pe care le va face, cum ar fi de exemplu pistele pentru biciclete și parcul.

”Viitorul centru comercial va fi de tipul strip mall, în care intri în magazine direct din parcare, fără spații comune. În criza COVID-19 s-a văzut că din cauza aglomerărilor umane din centrele comerciale mari de tip mall, acestea au fost închise. Avantajul unui strip mall este că poate funcționa cu riscuri mult mai mici în astfel de situații. Vor fi magazine de interes pentru populația din oraș, care vin în completarea mall-ului NEPI și care vor aduce un plus de confort locuitorilor din cartierul alăturat. Mă refer aici la magazin alimentar, magazin de mobilă, de articole sportive, de decorațiuni, de jucării, etc. Ca premieră în Târgu Mureș pe acoperișul magazinelor vor fi instalate panouri solare care vor asigura o parte din energia necesară funcționării lor.  Totodată, avem în plan și un restaurant McDonald’s cu McDrive. Astfel, în zonă se va crea cel mai puternic pol comercial din Târgu Mureș”, a menționat reprezentantul societății Profitec SRL.

Proiectul lui Mircea Musgociu va fi dezvoltat etapizat. Prima parte, rezidențială și comercială, va fi dezvoltată până în anul 2021, iar în orizontul de finalizare a investiției se află anul 2025. „În cazul în care vor exista cereri pentru spații de birouri, în noul cartier va fi construit și un business center”, a mai precizat omul de afaceri.

În ceea ce privește modernizarea circulației, în proiectul de PUZ se precizează că aceasta a fost începută cu documentația făcută pentru Târgu Mureș Shopping City – investiție realizată de NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor, dezvoltator și operator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est.

„Aici se propune construirea unui sens giratoriu la intersecția Bulevardului 1 Decembrie 1918 cu Calea Sighișoarei, un sens giratoriu la accesul aprovizionare, din Calea Sighișoarei, și un al treilea pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 pentru accesul în incintele supermarketurilor existente. Documentația de față continuă urbanizarea propusă de ”NEPI” prin conlucrarea cu soluția propusă aici. Accesul se va face din Calea Sighișoarei, printr-un sens giratoriu, continuat cu o stradă cu patru benzi și încă două sensuri giratorii pentru accesul în cartier și zonele comerciale. De la al treilea sens giratoriu până la intersecția cu prelungirea Căii Sighișoarei, drumul median propus va avea patru benzi. Al doilea acces în zonă se face tot din Calea Sighișoarei, cu un al patrulea sens giratoriu. Trama de circulație a cartierului va fi formată din străzi de categoria a III-a, cu două benzi de circulație, zonă verde și trotuare. În interiorul cartierului se vor propune și piste de biciclete”, a declarat Mircea Musgociu, administratorul societății Profitec SRL.