Polivalenta de la Sibiu ar putea fi demolată și reconstruită

Modernizarea și reabilitarea totală a stadionului din Sibiu atrage după sine schimbări majore în zonă. În urma Planului Urbanistic Zonal care va fi realizat se va stabili dacă Sala Transilvania va fi reabilitată sau se va construi o nouă clădire cu același scop, scrie Ora de Sibiu.

Circulația în zonă însă este sigur că va fi reconfigurată, iar strada Octavian Goga va fi și ea ”regândită„.

„Regenerare Urbană în zona Sala Transilvania-Stadionul Municipal Sibiu” este denumirea ”din acte” a schimbărilor care se prefigurează în această zonă. Mai exact, Sala Transilvania este cea care va suferi cele mai multe modificări.

Investiția pentru realizarea Sălii Transilvania a fost finalizată în 1998, iar în perioada 2008 – 2010 au fost efectuate lucrări de modernizare a clădirii și parcării.

În prezent capacitatea tehnică a Sălii Transilvania nu mai îndeplinește standardele privind asigurarea desfășurării evenimentelor și a competițiilor sportive polivalente de nivel național și internațional iar aspectul arhitectural nu se mai racordează atât estetic cât și funcțional cu noul Stadion Municipal Sibiu .

Astfel,  rezultă necesitatea unei intervenții urbane de tip regenerare urbană a zonei Sala Transilvania – zona Stadionul Municipal Sibiu, necesitate care implică lucrări de desființare/reconstruire/construire a sălii sportive, respectiv o nouă sistematizare rutieră zona Sala Transilvania – zona Stadionul Municipal Sibiu precum și racordarea urbană și funcțională cu Stadionul Municipal Sibiu .

Pentru ca aceste idei să fie puse în practică este nevoie de întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal. Iar pentru ca acesta să fie realizat se va încheia un protocol de colaborare între instituțiile implicate: Primăria Sibiu, Consiliul Județean și Sala Transilvania. contractul prevede cuantumul finanțării suportate de fiecare instituție în parte și contribuția la realizarea PUZ-ului, mai arată publicația amintită.