Transformarea clădirilor istorice în povești actuale

Clădirile istorice sunt o sursă inepuizabilă de povești, detalii impresionante, frumuseți ale epocilor trecute. Conservarea, consolidarea sau restaurarea lor pot fi adevarate provocări, care în cele din urmă pun într-o lumină actuală bijuterii arhitecturale.

Când vine vorba de amenajări, stilul ales își spune cuvantul și poate să continue povestea unei clădiri sau chiar a unui monument istoric. De multe ori, stilul clasic capătă noi valențe, este adus în prezent prin detalii specifice unei epoci, sau poate fi imbinat cu alte elemente. Astfel, stilul eclectic poate deveni o alternativă cu nenumărate surse de inspirație atunci când vine vorba de transformarea unei clădiri.

Dacă privim îndeaproape, designul interior poate migra de la elementele unei epoci trecute, către un aer modern, contemporan sau cu diverse influențe și accente.

Amenajări interioare clădiri vechi – nimic nu se pierde, totul se transformă

Elementele și materialele utilizate în trecut aveau și atunci un rol extrem de important și de cele mai multe ori se punea acentul pe calitate și pe detalii impresionante. Materiale precum lemnul sau piatra, elemente de decor precum tapetul sau boiseria se găsesc și în prezent, însă și-au pierdut cumva din farmecul și aprecierea de altădată. Tocmai de aceea, în restaurarea unei case vechi sunt esențiale pasiunea, tehnica și, nu în ultimul rând, o echipă de profesioniști.

Echipa de arhitecți și designeri Noblesse Group a transformat pasiunea pentru restaurări și amenajări clădiri istorice în visuri devenite realitate pentru cei pasionați de vechi, pentru cunoscători sau beneficiari ce își doresc să se bucure în prezent de farmecul unei bijuterii arhitecturale.

Pentru fiecare proiect ce implică o clădire istorică, echipa de specialiști se asigură că transmite mai departe cât mai mult din povestea fiecărui spațiu. Astfel, cât mai multe elemente originale sunt puse în valoare și echilibrate de elemente clasice sau contemporane.

O restaurare cu succes este proiectul Castelul din Franța, unde au fost amenajate livingul, bucătăria, trei dormitoare, un dressing, un birou și o zona cu saună. O altă parte restaurată și redecorată este crama – un loc cu totul special, un spațiu destinat poveștilor și vinurilor bune.

Materialele integrate in designul interior, de la finisaje, până la piesele de mobilier au fost alese cu minuțiozitate, din portofoliul Noblesse Interiors.

De la concept, până la implementare, orice proiect de restaurare sau de amenajare a unei clădiri vechi presupune documentare, implicare, know-how și,nu în ultimul rând, multă pasiune.

p-publicitate.jpg - ConstructivConstructiv    Material realizat de Noblesse Group