Grazie Mille și Tasa Invest Imobiliare pregătesc cel mai mare proiect imobiliar din Suceava

Deliberativul sucevean a aprobat, în ședința de Consiliu Local de la finele lunii ianuarie 2022, Planul Urbanistic Zonal și regulamentul de urbanism pentru construirea celui mai mare proiect imobiliar care se anunță a fi realizat în municipiul reședință de județ în următorii trei-patru ani, în zona fostei Fabrici de sticlă, anunță Monitorul de Suceava.

Noul complex rezidențial, care se va învecina cu actuala Autogară TASA, dar și cu zona de agrement de pe malul râului Suceava, va fi predominat de locuințe colective – 2.000 de apartamente, dar va avea și spații comerciale, spații pentru servicii și birouri.

Proiectul complexului de pe strada Traian Vuia nr. 7 cuprinde 13 imobile cu subsol, parter și 8 etaje, care vor fi amenajate pe o suprafață totală de aproape 70.000 de mp, din care jumătate este alocată pentru clădiri și jumătate pentru suprafețe carosabile, parcări, circulații pietonale (aproape 21.000 de mp), precum și spații verzi și locuri de joacă pentru copii (minimum 14.000 de mp).

De asemenea, în PUZ-ul realizat pentru dezvoltatorii imobiliari SC Grazie Mille SRL și SC Tasa Invest Imobiliare SRL sunt prevăzute 262 locuri de parcare supraterane și minimum 2.000 locuri de parcare subterane.

Noul proiect imobiliar schimbă total destinația zonei respective, care era înainte una predominant industrială, iar acum este mai mult axată pe servicii, deschizând calea spre dezvoltarea unei noi zone rezidențiale a Sucevei, se mai spune în publicația amintită.