ROGERA PREST COM vrea să reabiliteze curtea viitorului centru MultipleXity

Compania ROGERA PREST COM SRL este singura societate care este interesată să reabilitez curtea viitorului centurl MultipleXity, prima fază a reabilitării Muzeului „Corneliu Mikloși”, în cadrul proiectului „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity, scrie Pressalert.

Faza I a proiectului prevede reabilitarea ansamblului exterior Muzeului „Corneliu Mikloși” pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spațiu dedicat nucleului creativ din Timișoara. Se vor planta mai multe flori și 19 arbori, iar cei trei pini maturi vor fi păstrați. Valoarea estimată este de aproape 2,1 milioane de lei fără TVA.

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, iar MultipleXity este una dintre ele.

„Primăria Timișoara derulează în acest moment mai multe proiecte de pregătire a infrastructurii culturale în perspectiva anului 2023. Astfel, sunt în derulare lucrările de reconversie a trei foste cinematografe, care se vor transforma în centre culturale de cartier – Studio, Dacia și Victoria -, precum și renovarea fostului spital de dermatologie și transformarea acestuia într-un Centru Multicultural. Lucrările la ultimele trei obiective – Cinematografele Dacia și Victoria-, precum și cele de la Centrul Multicultural sunt cofinanțate de Ministerul Culturii, care a alocat 22,5 milioane de lei”, au transmis reprezentanții municipalități, citați de publicația amintită.