Metigla a lansat FALT SOLAR, acoperișul solar integrat

Producătorul de sisteme de învelitori metalice din Ceptura a lansat acoperișul metalic cu module fotovoltaice (PV) integrate, în parteneriat cu Roofit.Solar, o companie estoniană înființată în 2016, care dezvoltă și produce soluții fotovoltaice 2-în-1, integrate în clădiri (BIPV).

Inovația produsului FALT SOLAR constă în integrarea, din punct de vedere tehnologic dar și ca design, a două produse diferite (panou fotovoltaic şi acoperiş). Sistemul asigură ambele beneficii – protecție în fața intemperiilor și energie electrică din surse regenerabile, fără a mai fi nevoie de instalarea panourilor solare peste acoperiș. Sistemul integrat produce energie verde pentru întreaga locuință, fără să afecteze în vreun fel arhitectura construcţiei, fie că este vorba despre o casă, un proiect imobiliar mai amplu, ori o clădire de patrimoniu.

„Avem o misiune, aceea de a le oferi clienţilor şi partenerilor noştri soluţii inteligente şi sustenabile, cu accent pe siguranţă şi calitate premium. » spune Directorul General Metigla – Cristian Mătăşel. Când a venit vorba de inovaţie, în materie de soluţii de acoperire, unul din avantajele pe care nu am dorit să-l compromitem a fost estetica acoperişului Metigla. Aşadar, am căutat acel partener, cu sprijinul căruia să continuăm să complimentăm arhitectura fiecărei locuinţe, cu un acoperiş ce produce energie verde.”

Inovația Metigla vine în contextul în care, conform statisticilor, în Uniunea Europeană, clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie și 36% din emisiile de dioxid de carbon. De altfel, Uniunea Europeană a stabilit un pachet politici și obiective de mediu – European Green Deal, iar în următorii ani, toate clădirile vor trebui să utilizeze în mare parte surse regenerabile de energie, precum cea solară.