Smart Airport Cities, la a treia ediție

A treia ediție a Smart Airport Cities, singurul eveniment din România care are ca temă dezvoltarea inteligentă a orașelor aeroportuare și influența aeroporturilor asupra dezvoltării unor regiuni întregi, va avea loc la Ghimbav, în data de 11 mai.

Orașul de lângă Brașov nu a fost ales întâmplător de organizatori – Asociația Smart City Brașov – pentru că prefațează inaugurarea, la 15 iunie, a singurului aeroport construit de la zero după 1989 în România – Aeroportul Internațional Ghimbav.  Conferința, structurată pe patru paneluri, își propune un program ambițios, care pornește de la o evaluare a situației geopolitice din regiune (panelul I), apoi face o proiecție a dezvoltării mediului de afaceri românesc (panelul II). Panelul III va dezbate stimularea dezvoltării turismului de afaceri de către centrele de conferințe și aeroporturi, iar al patrulea panel evaluează impactul aeroporturilor asupra dezvoltării regionale.

Conferința este organizată de Asociația Smart City Brașov și beneficiază de sprijinul Consiliului local Ghimbav și al IRE- Institut der Regionen Europas.