CRH preia prin ROMCIM afacerea Bauelemente a grupului Baupartner

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care irlandezii de la CRH preiau, prin Romcim S.A., Bauelemente Reinvest S.R.L. şi filiala acesteia Bauelemente S.R.L., ambele parte a grupului Baupartner controlat de omul de afaceri german Michael Dietrich. 

Bauelemente S.R.L. produce elemente prefabricate din beton pentru industria construcțiilor, dar și pentru agricultură, în fabrica aflată lângă Ploiești. Decizia de avizare a tranzacției va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă.

Romcim S.A. este unul din cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate din țară, și deține, printre altele, fabricile de ciment de la Hoghiz și Medgidia, două terminale de ciment și 18 stații de betoane. Anul trecut, Romcim S.A. a preluat și subsidiara locală a Xella – Simbeton, cel mai mare producător de prefabricate din România. CRH a achiziționat în 2007 firma Elpreco, producător de BCA, sisteme de acoperișuri și pavele din Craiova, și controlează din 2004 Ferrobeton, producător de prefabricate cu sediul în Prahova.

Pentru anul 2022, Bauelemente S.R.L. a raportat o cifră de afaceri de 381,5 milioane de lei și un profit net de 54,3 milioane lei. Romcim S.A. a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 1,767 miliarde lei și un profit net de aproape 205 mil. lei.