CTP România va dezvolta la Brașov o fabrică pentru Diehl Controls

Producătorul de sisteme electronice standardizate Diehl Controls a ales Brașovul pentru o nouă unitate de producție, deoarece aici se găsesc deja o serie de clienți ai companiei germane și poate deservi întreaga regiune, conform publicației Tranzit.

Diehl Controls, parte a Diehl Group, a pus piatra de temelie a noului său centru de producție alături de CTP România, care va dezvolta, pentru producătorul german, halele de producție și o clădire de birouri.

Noua unitate de producție va deveni operațională la jumătatea anului viitor, iar până în 2027 va ajunge să aibă aproximativ 600 de angajați și să fabrice până la 12 milioane de sisteme electronice pe an, alături de sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto.

Într-o primă fază, se va construi o clădire durabilă, cu o infrastructură solidă, împreună cu CTP, și vor fi angajate și instruite în Polonia, până în vara lui 2024, peste 100 de persoane, mai ales pentru producție.

Diehl Group, din care face parte Diehl Controls, este activ la nivel mondial și are sediul central în Wangen im Allgäu, în sudul Germaniei. Compania are peste 3.500 de angajați și dezvoltă și produce sisteme și circuite electronice pentru electrocasnice – mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase sau frigidere – pentru sisteme HVAC/R – tehnologie de încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare – sau sisteme de gestionare a bateriilor – BMS.

Fabrica din Brașov este a treia după cele din Wangen im Allgäu și Namysłów (Polonia), iar datorită ei Diehl Controls își consolidează poziția de lider pe piața europeană și globală.